
Dette er en skikkelig digg vegetarisk variant av meksikanske nachos, og retten er et supert alternativ til taco. I retten er kjøttdeig byttet ut med spicy bønnestuing (refried beans).
VEGETARISKE NACHOS
Ingredienser:
- 185 g pakke med nachochips
- 1 porsjon bønnestuing (refried beans) – se oppskrift nedenfor
- 2,4 dl revet ost, gjerne cheddar
- 1 – 2 glass salsa
- Guacamole
- Lettrømme
- Frisk hakket vårløk (eller koriander)
Slik gjør du:
- Smør en paiform og legg nachochips i et tett lag i bunnen.
- Bre bønnestuingen over, og dryss ost på toppen.
- Stek på 180 grader i 10 minutter.
- Topp med salsa og guacamole.
Guacamole
- 2 avocado
- 1 ss saft fra sitron eller lime
- 4 ss yoghurt naturell (eller crème fraîche eller rømme)
Moses sammen med en stavmikser.
Bønnestuing (refried beans)
- 2 bokser bønner i lake (svarte eller røde – f.eks. kidneybønner)
- 1 finhakket løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss spisskummen
- 1 tomat, grovhakket
- 1 ss tomatpuré
- 1,5 dl vann
- Salt og pepper
- Olivenolje for steking
- Chiliflak etter ønske (et lite dryss er nok for en spicy smak)
Slik gjør du:
- Skyll bønnene godt og la dem renne av i et dørslag.
- Fres løk og hvitløk myke i en gryte med litt olivenolje.
- Tilsett spisskummen og stek det i et halvt minutt mens du rører.
- Tilsett tomat og stek til den er myk og det meste av saften er dampet bort.
- Rør inn tomatpuré, vann og bønner.
- La bønnene småkoke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper og chiliflak hvis du vil ha bønnene mer spicy.
Slik lager du nachosene:

Lag først bønnestuingen – se oppskrift ovenfor.

Legg nachochips i bunnen av en paiform.

Bre bønnestuingen utover chipsen, og strø så over ost. Stek på 180 grader i 10 minutter.

Når nachosen steker, lager du guacamolen. Topp den ferdig stekte nachosen med salsa og guacamole. Server med lettrømme.
Kilde oppskrift Refried beans: Matpaabordet.no