Vegetariske nachos – med refried beans

Dette er en skikkelig digg vegetarisk variant av meksikanske nachos, og retten er et supert alternativ til taco. I retten er kjøttdeig byttet ut med spicy bønnestuing (refried beans).

VEGETARISKE NACHOS

Ingredienser:

  • 185 g pakke med nachochips
  • 1 porsjon bønnestuing (refried beans) – se oppskrift nedenfor
  • 2,4 dl revet ost, gjerne cheddar
  • 1 – 2 glass salsa
  • Guacamole
  • Lettrømme
  • Frisk hakket vårløk (eller koriander)

Slik gjør du:

  • Smør en paiform og legg nachochips i et tett lag i bunnen.
  • Bre bønnestuingen over, og dryss ost på toppen.
  • Stek på 180 grader i 10 minutter.
  • Topp med salsa og guacamole.

Guacamole

  • 2 avocado
  • 1 ss saft fra sitron eller lime
  • 4 ss yoghurt naturell (eller crème fraîche eller rømme)

Moses sammen med en stavmikser.

Bønnestuing (refried beans)

  • 2 bokser bønner i lake (svarte eller røde – f.eks. kidneybønner)
  • 1 finhakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss spisskummen
  • 1 tomat, grovhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1,5 dl vann
  • Salt og pepper
  • Olivenolje for steking
  • Chiliflak etter ønske (et lite dryss er nok for en spicy smak)

Slik gjør du:

  • Skyll bønnene godt og la dem renne av i et dørslag.
  • Fres løk og hvitløk myke i en gryte med litt olivenolje.
  • Tilsett spisskummen og stek det i et halvt minutt mens du rører.
  • Tilsett tomat og stek til den er myk og det meste av saften er dampet bort.
  • Rør inn tomatpuré, vann og bønner.
  • La bønnene småkoke i ca. 10 minutter.
  • Smak til med salt, pepper og chiliflak hvis du vil ha bønnene mer spicy.

Slik lager du nachosene:

Lag først bønnestuingen – se oppskrift ovenfor.

Legg nachochips i bunnen av en paiform.

Bre bønnestuingen utover chipsen, og strø så over ost. Stek på 180 grader i 10 minutter.

Når nachosen steker, lager du guacamolen. Topp den ferdig stekte nachosen med salsa og guacamole. Server med lettrømme.

Kilde oppskrift Refried beans: Matpaabordet.no

Legg inn en kommentar