Vegetarisk taco med sopp og maispuré

En god og frisk vegetartaco er menyforslaget på denne kjøttfrie mandagen:

VEGETARISK TACO MED SOPP OG MAISPURÉ
Til 4 personer

INGREDIENSER:
Stekt sopp:
450 g aromasopp eller portebellosopp
2 ss olivenolje
1 fedd revet hvitløk
Salt og pepper

Maispure:
2 bokser mais, en liten og en litt større (300 g)
1, 5 dl melk (eller havrefløte)
2 ss smør (eller vegansk margarin)
Salt og pepper

Tilbehør til tacoen:
8 tortillalumper, gjerne av fullkorn
1 – 2 avocado (mengde etter ønske)
1 paprika
Jalapeñopepper ( mengde etter ønske – fra glass) (Kan sløyfes)
Tortillachips – ca 100 g, knust i biter
Frisk koriander til å ha over – en krukke
Salsa fra glass (mengde etter ønske)
Creme fraishe, eller yoghurt (mengde etter ønske) Bruk soyarømme hvis du ønsker vegansk alternativ.
Evt. sitron til å dryppe over.

SLIK GJØR DU:
1. Skjær soppen i skiver. Legg i en bolle, og bland inn olivenolje og hvitløk. Rør rundt slik at oljen og hvitløken blir jevnt fordelt. Legg soppen på en stekeplate som er dekket med bakepapir. (Pensle evt. med litt mer olivenolje). Krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i ca. 20 minutter til soppen er brun. (følg med underveis så soppen ikke blir brent).

2. Skjær opp avokado og paprika i små terninger.

3. Lag maispureen. Ha maisen i en kjele, og tilsett melk. Kok opp, og miks med en stavmikser til det blir en mos. Bland inn smør, og smak til med salt og pepper.

4. Varm tortillalumpene i stekepannen, så de blir varme (eller varm dem i stekeovnen).

5. Monter tacoen ved å smøre et tykt lag med maispure i en tortillalumpe. Legg deretter oppå sopp, og så avokado, paprika og knuste chipssmuler. Topp med salsa, creme fraish og tilslutt koriander.

BON APETIT!

Legg inn en kommentar