Ingenting er som en hjemmelaget hamburger

En ekte hjemmelaget hamburger smaker kjempegodt for store og små. Her er hamburgeren servert med hjemmelaget hamburgerbrød, avocadorøre og stekte potetbåter. Hvis du ikke har tid til å bake, smaker hamburgeren også godt med et vanlig kjøpt grovt hamburgerbrød.

Hjemmelaget hamburger med avocadorøre og potetbåter

4 porsjoner

Hamburgere

  • 500 g kjøttdeig
  • 2 vårløker, det hvite
  • 1 ss hermetisk jalapenopepper (kan sløyfes)
  • 3 ss koriander, hakket (kan sløyfes)
  • 2 egg
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts koriander, malt
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper, malt
  • 1/2 ts garam masala

Avocadorøre

  • 1 moden avocado
  • 2 hvitløksfedd, finhakkede
  • 1 liten tomat, utkjernet
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • Salt, svart pepper, litt sukker og sitronsaft

Potetbåter

  • 4 store poteter, eller 6 små (skåret i båter)
  • 2 hvitløksfedd, pressede
  • 2 ts tørket basilikum
  • 1 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Grovt hamburgerbrød
  • Blandet salat
  • Sylteagurker
  • Rødløk
  • Rød paprika
  • Lettmajones blandet med litt revet hvitløk

Slik gjør du

Hamburgere

  1. Rens og finhakk jalapenoen og vårløken.
  2. Bland alle ingrediensene godt, og form 4 hamburgere av farsen.
  3. Stek dem til de har fått fin farge, ca. 4 minutter på hver side.

Avocadorøre

  1. Mos avocadoen med en gaffel.
  2. Bland i finhakket tomat, hvitløk og rødløk.
  3. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og rund av med litt sukker.

Potetbåter

  1. Vask potetene, skjær dem i båter og skyll dem under rennende kaldt vann.
  2. Tørk godt. Hell over olivenolje, og ta på basilikum, hvitløk, salt og pepper.
  3. Bland godt så alt fordeler seg.
  4. Stek potetene på 220 grader i ca. 20 minutter til de er myke og har fått gylden farge.

Servering

Legg salaten på brødet og legg på hamburger, avocadorøre, rødløk og paprika. Topp med litt hvitløkmajones hvis du liker det. Legg et brød på toppen, og server med potetbåter ved siden av.

Hjemmelaget hamburgerbrød

Hvis du vil bake hamburgerbrødet selv kan du bruke en vanlig rundstykkeoppskrift, for eksempel denne. Trykk rundstykkene flate etter at du har trillet dem ut, pensle med egg og strø på godt med sesamfrø.

Denne oppskriften er noe tilpasset, og kommer opprinnelig fra boka «Grenseløst godt» fra Compass Group.

Legg inn en kommentar