English breakfast – litt lettere variant

English Breakfast – lettere variant

For noen uker siden var jeg i London, og en av dagene fant jeg ut at jeg ville bestille en ordentlig English breakfast på hotellrommet om morgenen. Det er sjelden jeg gjør akkurat det, men nå fant jeg ut at jeg ville prøve. Og det var litt av en luksus på morgenkvisten å spise den litt overdådige frokosten på senga, og samtidig se på morgenens nyheter på TV.

English breakfast er det lett å lage selv hjemme også. Nedenfor finner du oppskrift på en litt lettere variant av den tradisjonelle frokosten. Her er baconet byttet ut med røkt skinke, og det er noe mer grønnsaker i denne enn i den tradisjonelle varianten.

Frokosten i London.
English Breakfast – orginal

Ingredienser (4 personer)

Eggerøre

  • 4 egg
  • 3 ss vann
  • 1/3 ts salt

Lag eggerøre på vanlig måte.

Stekte grønnsaker

  • 1 hvitløksbåt
  • 1 squash
  • 2 vårløk
  • 1/2 paprika
  • 1 ss olje
  1. Fres hvitløken i litt olje.
  2. Skjær grønnsakene i terninger og fres i pannen i ca. 5 minutter.
  3. Krydre med salt og pepper.

Stekt røkt skinke

  • 12 skiver røkt skinke
  1. Strø på litt Colman’s sennepspulver, eller ta på vanlig sennep (sennepen kan evt. sløyfes).
  2. Stekes i pannen.

Stekte tomater

  • 4 tomater
  • 2 ss olivenolje
  • Litt basilikum, tørket
  • Salt og pepper
  1. Stekes i ovnen på ca. 220 grader i 20 minutter.

Tilbehør

  • 4 skiver grovt brød

Serveres på tallerken.

Tips: Du kan naturligvis også legge til litt tomatbønner.

Nærbilde av den lettere English breakfast-varianten.

Legg inn en kommentar