
For noen få dager siden la jeg ut en oppskrift på brente mandler, som enkelt kan lages i mikrobølgeovn. Oppskriften finner du her. I dag kommer oppskriften på salte mandler. Salte mandler er også veldig enkle å lage, de er sunne og smaker kjempegodt.
Salte mandler
5 dl
Ingredienser
- 5 dl mandler, gjerne skåldede
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 165 °C.
- Bland olje, salt og mandler i en bolle så alle mandlene dekkes med olje og salt.
- Spre ut på et bakepapirkledt stekebrett og sett i ovnen.
- Rør litt i mandlene hvert femte minutt til de er gyllenbrune og velduftende. Dette tar ca. 20–30 minutter.
- Legg mandlene over på kjøkkenpapir og la dem avkjøles helt, ca. 1 time, før du har dem i kremmerhus eller glass.
Holdbarhet: 2 uker, tørt, kjølig og mørkt.
Kilde oppskrift: Bama / Lise Finckenhagen