Salte mandler

For noen få dager siden la jeg ut en oppskrift på brente mandler, som enkelt kan lages i mikrobølgeovn. Oppskriften finner du her. I dag kommer oppskriften på salte mandler. Salte mandler er også veldig enkle å lage, de er sunne og smaker kjempegodt.

Salte mandler

5 dl

Ingredienser

  • 5 dl mandler, gjerne skåldede
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 165 °C.
  2. Bland olje, salt og mandler i en bolle så alle mandlene dekkes med olje og salt.
  3. Spre ut på et bakepapirkledt stekebrett og sett i ovnen.
  4. Rør litt i mandlene hvert femte minutt til de er gyllenbrune og velduftende. Dette tar ca. 20–30 minutter.
  5. Legg mandlene over på kjøkkenpapir og la dem avkjøles helt, ca. 1 time, før du har dem i kremmerhus eller glass.

Holdbarhet: 2 uker, tørt, kjølig og mørkt.

Kilde oppskrift: Bama / Lise Finckenhagen

Legg inn en kommentar