Når jeg skal lage kanelboller bruker jeg bare vanlig bolledeig, da blir ikke kanelbollene så mektige synes jeg. Denne oppskriften er enkel og velprøvd, og kan brukes både til boller, kringle,- og her altså:

KANELBOLLER
6 dl melk
150 g margarin
1 pk gjær
1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
Ca 2 liter hvetemel
Evt 4 dl rosiner
Egg til pensling

Fyll:Ca 50- 75 gram smør
3 ss sukker
1 ss kanel

Steketemperatur: 250 grader Steketid: 8-10 minutter. Settes midt i ovnen.

Varm melk til fingervarmt og smuldre i gjæren. Rør godt. Smelt smøret og ha i. Blant i sukker, kardemomme og hvetemel, og evt rosiner. Ha deigen på bakebordet og kna den godt sammen. Heves på et lunt sted.
Når deigen er hevet, ta den ut av bakebollen og kjevle til en avlang flat leiv. Bruk mer mel om nødvendig. Smør utover smør, dryss med sukker og kanel – og rull sammen. Del i passe store kanelboller og legg på en stekeplate. Heves igjen, og pensles med egg. Stekes.

Det smakte kjempegodt med te og kanelboller ute i høsthagen.

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar