
Disse bollene er lettvinte å lage. Deigen er veldig løs, – den bare røres sammen, og bollene settes opp i formen med en skje. Det er greit og enkelt, en slipper mel og deigsøl på bordet. Den opprinnelige oppskriften som jeg legger ut her, lages med kald deigvæske og lite gjær, og settes til heving natten over. Jeg har ofte laget bollene etter denne oppskriften på en lørdag kveld, stekt dem søndag morgen – og har deretter kunnet starte dagen med kaffe og nystekte boller på senga:). Det går imidlertid fint an å lage bollene samme dag, med lunken deigvæske, heve dem en time eller to, og deretter steke dem.
Verdens mest lettvinte boller
Til 20 boller trenger du:
25 g (1/2 pk) gjær
3 1/2 dl melk
100 g smør, smeltet
50 g farin
1 ts kardemomme
100 g rosiner
9 dl hvetemel
1. Rør gjæren ut i den kalde melken
2. Tilsett smeltet avkjølt smør, sukker, rosiner og hvetemelet som er blandet med kardemommen.
3. Rør deigen blank og smidig.
4. Smør en liten langpanne. Sett boller med en spiseskje ganske tett i formen.
5. Dekk med plast eller alfolie og sett bollene kjølig til heving natten over.
6. Sett bollene i romtemperatur mens stekovnen varmes til 225 grader.
7. Pensle eventuelt bollene med egg og dryss med perlesukker.
8. Stek bollene midt i ovnen ca 12-14 min
Det er fint å kose seg med boller og te en mørk høstkveld:.
