Baking av horn

Fersk bakst og varm kakao smaker kjempegodt. Og horn – som jeg legger ut oppskrift på her, er raske og enkle å bake. Denne oppskriften er ganske liten, den gir 8 store horn, eller 16 små. Horn smaker godt med ost og syltetøy på, og de kan også fylles. (Se link nederst på siden). Horn er også fine til frysning.

HORN
8 store eller 16 små

2,5 dl lunken melk
40 g gjær
50 g smør
1 egg
1/4 ts salt
1/2 ts sukker
400 – 500 g hvetemel
Egg til pensling
Evt. valmuefrø

Rør gjæren ut i den lunkne melken, tilsett det lett smeltede smøret og egget. Salt og sukker blandes i melet som siktes i. Arbeid deigen glatt og sett den til å heve til det dobbelte.

Del deigen i to, kjevl den ut til runde leiver som deles i 8 spisser. Rull fra den brede siden og form til horn som legges på smurt plate og hever i 10 minutter.

Pensle med egg, strø evt. med valmuefrø og stek dem i ovnen ved 225 grader i 12 min.

Følg linken: Baking av horn. Fra Klikk.no.

Legg inn en kommentar