En hyggelig kveld – med en kjempegod fiskesuppe på menyen

I går ettermiddag var jeg hos en venninne på klubb, og det var kjempekoselig! Vi er fem damer som bruker å møtes innimellom, til hyggelige treff i en travel hverdag! Vi prater om alt mulig og koser oss sammen – slike kvelder setter gullkant på tilværelsen!

Og som alltid ble det i går servert god mat. På menyen sto nydelig fiskesuppe, og ostekake med kaffe etterpå. Jeg fikk lov til å dele oppskriften, og her følger den. En virkelig fin meny som kan anbefales i en venninneklubb, som fredagsmeny eller når du har gjester.

FISKESUPPE (4 personer)

Ingredienser:

  • 2 ss smør
  • 1 ss karri
  • 2 ss hakket løk
  • 2-3 hvitløksfedd, hakket
  • 5 dl vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 1 liten boks fløte
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 ss fennikel
  • 500-600 g fisk (f.eks. torsk, sei, breiflabb – fersk eller frossen), skåret i terninger
  • 1 liten boks reker (tilsvarer ca. 500 g urensede reker)
  • Frisk dill til topping

Slik gjør du:

  • Smelt smøret i en gryte og tilsett karri.
  • Ha i løk og hvitløk, og la det surre litt.
  • Kok opp vannet og løs opp buljongterningene.
  • Tilsett fløte, hakkede tomater, chili og fennikel.
  • La suppen småkoke 20-30 minutter.
  • Tilsett fisken rett før servering og la den trekke noen minutter til den er kokt.
  • Rør inn rekene til slutt.
  • Pynt med frisk dill ved servering.

Serveres med godt brød.

OSTEKAKE

Bunn:

  • 4 dl havregryn
  • 2 ss hvetemel
  • Ca. 75 g smeltet smør
  • 1 dl sukker (helst brunt)

Fyll:

  • 1 dl sukker
  • 2 dl melk
  • 3 egg
  • 1/2 pk sitrongele
  • 1 dl vann
  • 1 1/2 boks cottage cheese
  • 200 g mild fløteost
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du:

  • Bland ingrediensene til bunnen. Press sammen i en form.
  • Stek bunnen i 10-15 minutter og avkjøl.
  • Løs opp gelepulveret i kokende vann.
  • Bland sukker, melk og egg i en gryte. Sett på varme og rør til det tykner.
  • Tilsett geleblandingen og avkjøl.
  • Rør inn cottage cheese og fløteost.
  • Pisk kremfløten og rør forsiktig inn.
  • Hell blandingen over bunnen i formen.
  • Sett kaken i kjøleskap for å avkjøles.
  • Pynt med kiwi eller annen frukt før servering.

Daimkake er en alternativ kake som kan passe til denne menyen.

Brødet på bildet er uknadd loff.

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar