En hyggelig kveld – med en kjempegod fiskesuppe på menyen

I går ettermiddag var jeg hos en venninne på klubb, og det var kjempekoselig! Vi er fem damer som bruker å møtes innimellom, til hyggelige treff i en travel hverdag! Vi prater om alt mulig og koser oss sammen – slike kvelder setter gullkant på tilværelsen!

Og som alltid ble det i går servert god mat. På menyen sto nydelig fiskesuppe, og ostekake med kaffe etterpå. Jeg fikk lov til å dele oppskriften, og her følger den. En virkelig fin meny som kan anbefales i en venninneklubb, som fredagsmeny eller når du har gjester.

FISKESUPPE (4 personer)

Ingredienser:

  • 2 ss smør
  • 1 ss karri
  • 2 ss hakket løk
  • 2-3 hvitløksfedd, hakket
  • 5 dl vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 1 liten boks fløte
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 ss fennikel
  • 500-600 g fisk (f.eks. torsk, sei, breiflabb – fersk eller frossen), skåret i terninger
  • 1 liten boks reker (tilsvarer ca. 500 g urensede reker)
  • Frisk dill til topping

Slik gjør du:

  • Smelt smøret i en gryte og tilsett karri.
  • Ha i løk og hvitløk, og la det surre litt.
  • Kok opp vannet og løs opp buljongterningene.
  • Tilsett fløte, hakkede tomater, chili og fennikel.
  • La suppen småkoke 20-30 minutter.
  • Tilsett fisken rett før servering og la den trekke noen minutter til den er kokt.
  • Rør inn rekene til slutt.
  • Pynt med frisk dill ved servering.

Serveres med godt brød.

OSTEKAKE

Bunn:

  • 4 dl havregryn
  • 2 ss hvetemel
  • Ca. 75 g smeltet smør
  • 1 dl sukker (helst brunt)

Fyll:

  • 1 dl sukker
  • 2 dl melk
  • 3 egg
  • 1/2 pk sitrongele
  • 1 dl vann
  • 1 1/2 boks cottage cheese
  • 200 g mild fløteost
  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du:

  • Bland ingrediensene til bunnen. Press sammen i en form.
  • Stek bunnen i 10-15 minutter og avkjøl.
  • Løs opp gelepulveret i kokende vann.
  • Bland sukker, melk og egg i en gryte. Sett på varme og rør til det tykner.
  • Tilsett geleblandingen og avkjøl.
  • Rør inn cottage cheese og fløteost.
  • Pisk kremfløten og rør forsiktig inn.
  • Hell blandingen over bunnen i formen.
  • Sett kaken i kjøleskap for å avkjøles.
  • Pynt med kiwi eller annen frukt før servering.

Daimkake er en alternativ kake som kan passe til denne menyen.

Brødet på bildet er uknadd loff.

Legg inn en kommentar