En enkel italiensk meny

Jeg legger her ut oppskrift på en enkel italiensk meny. Menyen er veldig lettlaget, og passer godt å severe som lunch f eks om sommeren.

PROSCIUTTO MED MELON
Kjøp honningmelon eller en annen søt melon, skjær i båter, og surr et par skiver av Prosciutto-spekeskinke rundt.

CAPRESE-SALAT
4 tomater
I pakke mozarella fersk
8 ss olivenolje
En kopp basilikumblader
Salt og nykvernet pepper
Litt balsamicoeddik

Skjær tomat og mozarella i skiver og dynk med olivenolje og balsamicoeddik. Litt salt og nykvernet pepper oppå, og tilslutt basilikum-bladene.

SCAMPI MED OLIVEN OG SITRON
Beregn ca 12 scampi pr person. Ta de ut at fryseren ca en time før servering og la dem tine på kjøkkenbenken. Varm 2-3 ss olivenolje i pannen og stek scampiene ca et minutt på hver side. Dynk over saften av en halv sitron, og strø på salt og pepper.

Disse smårettene serveres med Foccacia-brød.

LITE OSTEFAT
Velg 2-3 gode oster. Her har jeg valgt cheddar, en hvit geitost og brie. Tørkede aprikoser ved siden av. Serveres med litt baguette.

DESSERT
Bringebærsorbet med iskjeks og kaffe.

Legg inn en kommentar