Jeg legger her ut oppskrift på en enkel italiensk meny. Menyen er veldig lettlaget, og passer godt å servere som lunch f.eks. om sommeren.
PROSCIUTTO MED MELON
Kjøp honningmelon eller en annen søt melon, skjær i båter, og surr et par skiver av Prosciutto-spekeskinke rundt.
CAPRESE-SALAT
4 tomater
1 pakke mozzarella fersk
8 ss olivenolje
En kopp basilikumblader
Salt og nykvernet pepper
Litt balsamicoeddik
Skjær tomat og mozzarella i skiver og dynk med olivenolje og balsamicoeddik. Litt salt og nykvernet pepper oppå, og til slutt basilikumbladene.
SCAMPI MED OLIVEN OG SITRON
Beregn ca. 12 scampi pr. person. Ta de ut av fryseren ca. en time før servering og la dem tine på kjøkkenbenken. Varm 2–3 ss olivenolje i pannen og stek scampiene ca. et minutt på hver side. Dynk over saften av en halv sitron, og strø på salt og pepper.
Disse smårettene serveres med focaccia-brød.
LITE OSTEFAT
Velg 2–3 gode oster. Her har jeg valgt cheddar, en hvit geitost og brie. Tørkede aprikoser ved siden av. Serveres med litt baguette.
DESSERT
Bringebærsorbet med iskjeks og kaffe.