Tacograteng – ny vri på fredagstacoen

Lei av den tradisjonelle tacoserveringen på fredagskveldene? Her kommer et godt alternativ – nemlig en oppskrift på tacograteng.
Tacograteng smaker kjempegodt og er veldig enkel å lage. Den er også en fin variasjon til vanlige tacos. Dobler du oppskriften og lager gratengen i langpanne, passer den godt å servere til mange.
Taco-grateng
Ingredienser:
- 1 pk kjøttdeig(400 g)
- 1 pose tacokrydder
- 1 hel purre
- 3 dl crème fraîche(gjerne petit fraiche 5%)
- 1 boks cheddar-dip( f.eks fra Kavli)
- 1 glass tacosaus
- Revet ost til topping (f.eks. cheddar blanding)
Slik gjør du:
- Brun kjøttdeigen og tilbered den med tacokrydder som anvist på pakken.
- Fordel kjøttdeigen i en ildfast form.
- Skjær purre i skiver og stek skivene noen minutter i en panne med litt olivenolje til den er myk, og strø over kjøttdeigen.
- Bland crème fraîche, cheddar-dip og tacosaus, og bred blandingen utover kjøtt og purre.
- Dekk med revet ost.
- Stek på 200 grader i 15–20 minutter, til osten er gylden.
Serveres med ris, salat og nachos.






