Tacograteng

 

Tacograteng – ny vri på fredagstacoen

Lei av den tradisjonelle tacoserveringen på fredagskveldene? Her kommer et godt alternativ – nemlig en oppskrift på tacograteng.

Tacograteng smaker kjempegodt og er veldig enkel å lage. Den er også en fin variasjon til vanlige tacos. Dobler du oppskriften og lager gratengen i langpanne, passer den godt å servere til mange.

Taco-grateng

Ingredienser:

  • 1 pk kjøttdeig(400 g)
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 hel purre
  • 3 dl crème fraîche(gjerne petit fraiche 5%)
  • 1 boks cheddar-dip( f.eks fra Kavli)
  • 1 glass tacosaus
  • Revet ost til topping (f.eks. cheddar blanding)

Slik gjør du:

  1. Brun kjøttdeigen og tilbered den med tacokrydder som anvist på pakken.
  2. Fordel kjøttdeigen i en ildfast form.
  3. Skjær purre i skiver og stek skivene noen minutter i en panne med litt olivenolje til den er myk,  og strø over kjøttdeigen.
  4. Bland crème fraîche, cheddar-dip og tacosaus, og bred blandingen utover kjøtt og purre.
  5. Dekk med revet ost.
  6. Stek på 200 grader i 15–20 minutter, til osten er gylden.

Serveres med ris, salat og nachos.

Legg inn en kommentar