
HVETEDEIG TIL SKOLEBRØD
Ovn 225 grader
500 g hvetemel (ca 1 liter)
100 g sukker (ca 1 1/4 dl)
100 g margarin ( = 5 ss)
1 ts kardemomme
2,5 – 3 dl melk
50 g gjær
Varm melken til den er lunken. Rør ut gjæren i litt av den. Smelt smøret og ha det i melken. Rør inn mel, sukker, egg og kardemomme og tilslutt gjæren. Kna deigen godt og sett til heving til dobbelt volum. Dele deigen i 12 -15 boller, og trill de runde. Lag lag en dyp grop i hver bolle og fyll med vaniljekrem.
Heves. Stek på 225 grader til skolebrødene er gyldne. Avkjøl og pynt med melis og kokos.
VANILJEKREM TIL FYLL
2,5 dl melk
2 ss hvetemel
2 stk eggeplommer
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Visp sammen melk, mel, eggeplommer og sukker i en kjele. Rør over middels varme til det tykner. La kremen bli kald og smak til med vaniljesukker.

1 Comment
Hei!
Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/