Muffins

Her er en oppskrift på noen kjempegode muffins, tilsammen 12 store eller 24 små. Dette er en grunndeig, og hvis en ønsker variasjon kan ulike smaker tilsettes, for eksempel litt kakao, rosiner, blåbær eller opphakket kokesjokolade.

MUFFINS

  • 300 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts natron (hvis du bruker yoghurt)
  • 1/8 ts salt
  • 120 g sukker
  • 2 middels store egg
  • 2 1/2 dl melk (kan erstattes med yoghurt, rømme, fløte, kokosmelk e.l.)
  • 6 ss flytende margarin (eller 100 g smør, smeltet)
  • 1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Rør alt godt sammen til en jevn røre.
  • Fordel røren i store muffinsformer i et muffinsbrett (hvis du har).
  • Stek muffinsene i ca. 20 minutter til de er godt hevet, gyllenbrune og faste.
  • Avkjøles på rist.

Legg inn en kommentar