
Her er oppskrift på en god og enkel middagsrett med salmalaks; innbakt salmalaks i folie. Retten er lett å tilberede, og er en god variasjon fra mer tradisjonelle retter med laks.
Salmalaks i folie med purre og paprika
4 personer
Ingredienser
- 600 g salmalaks
- 1/2 purre
- 1 rød paprika
- Litt opphakket dill
- Salt og pepper
- Saft av en halv sitron
- 4 ss creme fraiche
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær salmalaksen i porsjonsstykker, og krydre dem godt med salt og pepper på begge sider.
- Legg stykkene på et stort stykke med aluminiumsfolie.
- Press over saften fra en halv sitron og ta over litt opphakket dill.
- Skjær purre i skiver, og paprika i biter.
- Fordel purren og paprikaen oppå fisken og pakk folien tett rundt.
- Bakes i stekovn i ca. 20 minutter.
- Sjekk i pakken om laksen er ferdig – den skal ha en rosa kjerne.
Servering
Serveres med kokte poteter, creme fraiche og eventuelt litt agurksalat.
Tips
Hvis du serverer agurksalat til, kan sitronsaften over fisken sløyfes.


