Salmalaks i folie med purre og paprika

Her er oppskrift på en god og enkel middagsrett med salmalaks; innbakt salmalaks i folie. Retten er lett å tilberede, og er en god variasjon fra mer tradisjonelle retter med laks.

Salmalaks i folie med purre og paprika

4 personer

Ingredienser

  • 600 g salmalaks
  • 1/2 purre
  • 1 rød paprika
  • Litt opphakket dill
  • Salt og pepper
  • Saft av en halv sitron
  • 4 ss creme fraiche

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skjær salmalaksen i porsjonsstykker, og krydre dem godt med salt og pepper på begge sider.
  3. Legg stykkene på et stort stykke med aluminiumsfolie.
  4. Press over saften fra en halv sitron og ta over litt opphakket dill.
  5. Skjær purre i skiver, og paprika i biter.
  6. Fordel purren og paprikaen oppå fisken og pakk folien tett rundt.
  7. Bakes i stekovn i ca. 20 minutter.
  8. Sjekk i pakken om laksen er ferdig – den skal ha en rosa kjerne.

Servering

Serveres med kokte poteter, creme fraiche og eventuelt litt agurksalat.

Tips

Hvis du serverer agurksalat til, kan sitronsaften over fisken sløyfes.

Legg inn en kommentar