Sveler

Jeg fikk et hyggelig «stikk-innom-besøk» denne onsdagskvelden, og da var det bare å diske opp med noe i en fei. Det måtte bli sveler – eller lapper, som vi kalte det hjemme. Sveler hørte sommeren til og ble ofte laget når vi fikk kaffegjester ute i hagen. Eller de ble tatt med i kurven ut på tur.

Sveler er enkelt og greit – det er et raskt laget bakverk. Og det er også bakverk som de fleste liker. Ellers så minner sveler meg om ferjer og båtliv. Det å sitte på en ferje og spise sveler og drikke kaffe når man for eksempel er på vei over fjorden, er vel en av de bedre måtene en kan tilbringe slik reisetid på.

Sveler (Lapper)

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kefir/kulturmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 krm salt

Slik gjør du

  1. Bland egg, sukker og kulturmelk.
  2. Ha i det tørre og rør til en klumpefri røre.
  3. La røren svelle i en halvtime.
  4. Stekes på stekepanne med litt smør.
  5. Ta et par spiseskjeer med røre for hver svele, og stek til de er lysebrune på hver side.

Oppskrift fra Klikk.no

Legg inn en kommentar