Kardemommekake

I går fikk jeg lyst på noe godt til teen, men jeg måtte finne noe som gikk raskt å lage, siden jeg også måtte få unna litt hagearbeid på ettermiddagen. Så valget falt på en enkel kardemommekake.

Kardemommekake er en kake som det går raskt å lage. Den ligner litt på hvetekake med gjær, men i denne kaken benyttes bakepulver, og den trenger derfor ikke å heve. Den bare røres sammen og stekes i ca. en halvtime. Kaken smakte forresten veldig godt da jeg satte meg ned i hagen i går kveld og slappet av etter alt hagearbeidet.

Kardemommekake

Steketid: 30 min
Temperatur: 200 grader

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 dl melk

Til pynt

  • Perlesukker
  • Hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene til kaken i en bolle.
  2. Smuldre smøret eller margarinen i melblandingen med fingertuppene (eller en gaffel).
  3. Ha i melken og rør raskt sammen.
  4. Fyll røren i en smurt og strødd avlang form på ca. 1 1/2 liter, eller i en springform med 24 cm i diameter.
  5. Dryss på perlesukker og hakkede mandler.
  6. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Serveres nystekt og lunken. Den holder seg også til neste dag, eller kan fryses ned i skiver og tas frem enkeltvis.

Legg inn en kommentar