
I går fikk jeg lyst på noe godt til teen, men jeg måtte finne noe som gikk raskt å lage, siden jeg også måtte få unna litt hagearbeid på ettermiddagen. Så valget falt på en enkel kardemommekake.
Kardemommekake er en kake som det går raskt å lage. Den ligner litt på hvetekake med gjær, men i denne kaken benyttes bakepulver, og den trenger derfor ikke å heve. Den bare røres sammen og stekes i ca. en halvtime. Kaken smakte forresten veldig godt da jeg satte meg ned i hagen i går kveld og slappet av etter alt hagearbeidet.
Kardemommekake
Steketid: 30 min
Temperatur: 200 grader
Ingredienser
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts kardemomme
- 1,5 dl sukker
- 2 ss smør eller margarin
- 2 dl melk
Til pynt
- Perlesukker
- Hakkede mandler
Slik gjør du
- Bland de tørre ingrediensene til kaken i en bolle.
- Smuldre smøret eller margarinen i melblandingen med fingertuppene (eller en gaffel).
- Ha i melken og rør raskt sammen.
- Fyll røren i en smurt og strødd avlang form på ca. 1 1/2 liter, eller i en springform med 24 cm i diameter.
- Dryss på perlesukker og hakkede mandler.
- Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Serveres nystekt og lunken. Den holder seg også til neste dag, eller kan fryses ned i skiver og tas frem enkeltvis.
