Disse sconsene er fine å bake en tidlig søndagsmorgen hvis man mangler brød, eller alle andre ganger da man har behov for å lage brød i en fei. Sconsene er veldig raskt laget – du baker dem på den tiden ovnen trenger for å bli varm.

Grove scones
Ingredienser
- 2,5 dl grovbakst (eller sammalt hvete)
- 2,5 dl hvetemel
- 1/4 ts salt
- 2,5 ts bakepulver
- 2 ss margarin
- 1,5 til 2 dl sur (eller søt) melk
Steking
- Steketemperatur: 250 grader
- Steketid: ca. 8 minutter
Slik gjør du
- Slå på stekeovnen.
- Bland alt det tørre.
- Smelt margarin og ha den i blandingen sammen med melken.
- Kna til en jevn deig.
- Del deigen i fire like store emner.
- Klapp eller kjevle hvert emne til en rund, flat kake.
- Legg dem på en smurt plate.
- Prikk dem med en gaffel, og del i fire emner.
- Stekes til de er friskt brune.