Safransnurrer

Safransnurrer i form

Dette er gode safransnurrer som kanskje passer aller best å bake ved juletider – men ellers også. Det går helt fint å sløyfe safranen, da blir det bare vanlige bollesnurrer.

Ingredienser (ca. 30 boller)

Deig

  • 50 g gjær
  • 3 dl melk
  • 150 g smør eller margarin
  • 250 g kesam
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 g safran eller 1-2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1,6 liter hvetemel

Fyll

  • 50 – 75 g smør
  • 2-3 ss vaniljesukker

På toppen

  • 1 vispet egg
  • Perlesukker

Glasur

  • 3 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2-3 ss melk

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til fingervarmt (37 grader). Ha litt av væsken i bollen og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av deigvæsken og smeltet, lunkent smør.
  2. Bland i kesam, sukker, safran og salt. Tilsett deretter melet litt etter litt, og arbeid deigen til den blir smidig. Tilsett eventuelt litt mer mel. Hev deigen i én time.
  3. Sett ovnen på 200 grader. Smør en rektangulær form.
  4. Kjevle ut deigen til en lang leiv. Smør på smøret og dryss over vaniljesukker. Rull deigen sammen til en rull og skjær den opp i passelige boller.
  5. Legg bollene i formen. Pensle med vispet egg og strø over perlesukker.
  6. Stek i ca. 25-30 minutter. Legg eventuelt et bakepapir over mot slutten av steketiden for å unngå at snurrene blir brent.
  7. Ha på glasuren etter avkjøling.

Legg inn en kommentar