Safransnurrer i form
Dette er gode safransnurrer som kanskje passer aller best å bake ved juletider – men ellers også. Det går helt fint å sløyfe safranen, da blir det bare vanlige bollesnurrer.

Ingredienser (ca. 30 boller)
Deig
- 50 g gjær
- 3 dl melk
- 150 g smør eller margarin
- 250 g kesam
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 g safran eller 1-2 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1,6 liter hvetemel
Fyll
- 50 – 75 g smør
- 2-3 ss vaniljesukker
På toppen
- 1 vispet egg
- Perlesukker
Glasur
- 3 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2-3 ss melk
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til fingervarmt (37 grader). Ha litt av væsken i bollen og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av deigvæsken og smeltet, lunkent smør.
- Bland i kesam, sukker, safran og salt. Tilsett deretter melet litt etter litt, og arbeid deigen til den blir smidig. Tilsett eventuelt litt mer mel. Hev deigen i én time.
- Sett ovnen på 200 grader. Smør en rektangulær form.
- Kjevle ut deigen til en lang leiv. Smør på smøret og dryss over vaniljesukker. Rull deigen sammen til en rull og skjær den opp i passelige boller.
- Legg bollene i formen. Pensle med vispet egg og strø over perlesukker.
- Stek i ca. 25-30 minutter. Legg eventuelt et bakepapir over mot slutten av steketiden for å unngå at snurrene blir brent.
- Ha på glasuren etter avkjøling.

