Sosial matlaging i gourmetklubben

Koselig å lage maten sammen

Det er kanskje å dra det litt langt å si at jeg har deltatt i en kokkekamp, men jeg var i hvert fall i et veldig hyggelig selskap her om dagen, der konseptet var lagt opp som en liten matlagingskonkurranse mellom lag – i all vennskapelighet, selvsagt.

Ideen var at gjestene skulle lage maten sammen. Siden det var ganske mange i selskapet, lå alt til rette for at vi kunne lage en 5-retters meny. Gjestene ble delt inn i lag, og lagene fikk ulike oppgaver. Noen laget forretten, andre tok seg av hovedretten og desserten, mens noen sto for mellomrettene.

Vertinnen hadde planlagt menyen og tilhørende viner på forhånd. Hun hadde også gjort innkjøpene, og konseptet var lagt opp som et spleiselag. Det ble virkelig kjempegøy da gjestene inntok kjøkkenet og brukte alle tilgjengelige benker og bord for å lage sine retter.

Det ble litt frem og tilbake mellom kjøkkenet og stuen – noen ganger var kjøkkenet helt fullt, andre ganger ikke. Ovnen ble brukt etter tur, og alle gikk litt frem og tilbake, pratet og drakk et glass vin innimellom.

Å møtes og lage mat sammen kan virkelig anbefales! Det kan gjøres både i små og store sammenkomster. Og det gjør ingenting om man ikke er noen matproff – når man hjelper hverandre, får man det meste til.

Menyen vi laget

Hummersuppe.
Laks med jordskokkpure og egg.
Basilikumsorbet.
Lammeskank med rotmos.
Varme fiken med honning, nøtter og is.

Legg inn en kommentar