
Pasta med pølsesaus, grønn salat og rundstykker med nøtter
Hvis jeg skal lage mat i en fei, blir det ofte pasta. Pastaretter er lettlagde, og variasjonsmulighetene er enorme. Det finnes mange spennende pastaoppskrifter å prøve, og denne kommer opprinnelig fra en kokebok av Jamie Oliver – men er noe tilpasset.
Her er pastaen servert med en tomatsaus med pølser, og tilbehør i form av grønn salat og hjemmelagde rundstykker med nøtter. Oppskriften er beregnet for fire personer.
Pastasaus med pølser
Ingredienser
- 4 vårløk
- 1 gulrot
- 1 stilk selleri (kan sløyfes)
- 1/2 rød chili (frø fjernet)
- 400 g pølser av god kvalitet
- 1 ss olivenolje
- 1 ts tørket oregano
- 4 hvitløksfedd
- 4 ss balsamicoeddik
- 1 boks (400 g) hakkede tomater
- 1–2 ts honning eller sukker
- Frisk basilikum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Kutt opp grønnsakene og surr dem sammen med oregano i olivenolje i noen minutter i en stor panne eller kjele.
- Press over hvitløk og la den surre med litt.
- Hell over hermetiske tomater og la sausen koke på svak varme i noen minutter.
- Tilsett honning eller sukker hvis sausen er for syrlig.
- Skjær pølsene i skiver og la dem koke med på svak varme til alt er gjennomkokt.
- Dryss over frisk basilikum før servering.
- Serveres med pasta, for eksempel penne eller tagliatelle.
Grønn salat
Ingredienser
- Salat etter ønske (ca. 2 dl oppskåret per person)
- 4 ss pinjekjerner
- 1 avocado, skåret i terninger
- 1/2 pk fetaost, skåret i terninger
- 1–2 ss olivenolje
- 1–2 ss balsamicoeddik
Tips
Fetaosten kan byttes ut med parmesanost.
Rundstykker med nøtter
Ingredienser
- 1/4 pk gjær
- 1/2 ts salt
- 1 ts honning
- 2 dl lunkent vann
- 1 dl rugmel (eller sammalt hvete)
- 2 ss olje
- 100 g hakkede nøtter (for eksempel valnøtter)
- 3,5 dl hvetemel
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene sammen og elt godt.
- La deigen heve til dobbel størrelse.
- Form deigen til små boller og la dem etterheve på stekebrettet.
- Stek ved 220°C i 6–7 minutter, til de er gylne på toppen.


