Pastarett med salat og rundstykker

Pasta med pølsesaus, grønn salat og rundstykker med nøtter

Hvis jeg skal lage mat i en fei, blir det ofte pasta. Pastaretter er lettlagde, og variasjonsmulighetene er enorme. Det finnes mange spennende pastaoppskrifter å prøve, og denne kommer opprinnelig fra en kokebok av Jamie Oliver – men er noe tilpasset.

Her er pastaen servert med en tomatsaus med pølser, og tilbehør i form av grønn salat og hjemmelagde rundstykker med nøtter. Oppskriften er beregnet for fire personer.

Pastasaus med pølser

Ingredienser

  • 4 vårløk
  • 1 gulrot
  • 1 stilk selleri (kan sløyfes)
  • 1/2 rød chili (frø fjernet)
  • 400 g pølser av god kvalitet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 4 hvitløksfedd
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater
  • 1–2 ts honning eller sukker
  • Frisk basilikum (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp grønnsakene og surr dem sammen med oregano i olivenolje i noen minutter i en stor panne eller kjele.
  2. Press over hvitløk og la den surre med litt.
  3. Hell over hermetiske tomater og la sausen koke på svak varme i noen minutter.
  4. Tilsett honning eller sukker hvis sausen er for syrlig.
  5. Skjær pølsene i skiver og la dem koke med på svak varme til alt er gjennomkokt.
  6. Dryss over frisk basilikum før servering.
  7. Serveres med pasta, for eksempel penne eller tagliatelle.

Grønn salat

Ingredienser

  • Salat etter ønske (ca. 2 dl oppskåret per person)
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 avocado, skåret i terninger
  • 1/2 pk fetaost, skåret i terninger
  • 1–2 ss olivenolje
  • 1–2 ss balsamicoeddik

Tips

Fetaosten kan byttes ut med parmesanost.

Rundstykker med nøtter

Ingredienser

  • 1/4 pk gjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts honning
  • 2 dl lunkent vann
  • 1 dl rugmel (eller sammalt hvete)
  • 2 ss olje
  • 100 g hakkede nøtter (for eksempel valnøtter)
  • 3,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene sammen og elt godt.
  2. La deigen heve til dobbel størrelse.
  3. Form deigen til små boller og la dem etterheve på stekebrettet.
  4. Stek ved 220°C i 6–7 minutter, til de er gylne på toppen.

Legg inn en kommentar