
I går var det et utrolig fint vær her, med strålende sol og sommerlige temperaturer. Og siden jeg jobbet hjemmefra, kunne jeg nyte litt av den fantastiske forsommerdagen ved å spise årets første lunch ute i hagen. Menyvalget var enkelt, det måtte bli en gresk salat. Gresk salat minner meg om sol og sommer, sikkert fordi jeg forbinder retten med mange sommerlige ferieturer til Hellas. Gresk salat er lettlaget rett som smaker veldig godt, – uansett når på året du spiser den.
GRESK SALAT
4 porsjoner
Grønn salat, blandet ca 2 – 3 dl til hver
3 stk tomat i båter
1 stk liten rødløk, i tynne skiver
slangeagurk, skrelt og i strimler
fetaost, i terninger
oliven, sorte
2 ss kaldpresset olivenolje
tørket oregano, rikelig
Slik gjør du:
Bland forsiktig alle ingrediensene i en stor bolle. Drypp over olivenolje og rikelig med tørket oregano (frisk kan også brukes hvis du har det). Du kan naturligvis også ta oppå oliven.
Oppskrift fra Klikk

