
LAKSEFILET BAKT MED KORIANDER LIME OG INGEFÆR
Til 4 personer
800 g laksefilet
Salt og pepper
1 lime, revet skall og saften av den
40 g ingefærrot
1 chili
1 fedd hvitløk
½ potte koriander
2 ts sesamolje
2 ss fishsauce
½ dl olivenolje
Sett ovnen på 180 grader
Ren skjær og del fisken i serveringsstykker. Dryss på salt og pepper Riv skallet av limen og ha det i en bolle sammen med saften av den. Skrell ingefæren og skjær i tynne strimler, legg i bollen sammen med finkuttet chili, hakket koriander, hakket hvitløk, sesamolje, fishsauce og olivenolje. Bland alt sammen. Vend laksen i marinaden. Legg laksen i et ildfast fat og hell på resten av marinaden.
Sett fatet inn i varm ovn, 180 grader, og bak laksen i 8-10 minutter, den skal ha en liten rosa kjerne.
Her har jeg serveret retten med potetmos, sukkererter og broccoli. Fish saus og sesamolje fås kjøpt på vanlige dagligvarebutikker.



