Laks med koriander, lime og ingefær

Dette er en veldig god lakserett, og en fin variasjon til mer tradisjonelle lakseretter. Oppskriften kommer fra kokeboken «Stiansen til hverdags» av Bent Stiansen.

LAKSEFILET BAKT MED KORIANDER LIME OG INGEFÆR
Til 4 personer

800 g laksefilet
Salt og pepper

1 lime, revet skall og saften av den
40 g ingefærrot
1 chili
1 fedd hvitløk
½ potte koriander
2 ts sesamolje
2 ss fishsauce
½ dl olivenolje

Sett ovnen på 180 grader

Ren skjær og del fisken i serveringsstykker. Dryss på salt og pepper Riv skallet av limen og ha det i en bolle sammen med saften av den. Skrell ingefæren og skjær i tynne strimler, legg i bollen sammen med finkuttet chili, hakket koriander, hakket hvitløk, sesamolje, fishsauce og olivenolje. Bland alt sammen. Vend laksen i marinaden. Legg laksen i et ildfast fat og hell på resten av marinaden.

Sett fatet inn i varm ovn, 180 grader, og bak laksen i 8-10 minutter, den skal ha en liten rosa kjerne.

Her har jeg serveret retten med potetmos, sukkererter og broccoli. Fish saus og sesamolje fås kjøpt på vanlige dagligvarebutikker.

Legg inn en kommentar