En enkel fiskesuppe

Her er en oppskrift på en enkel og god fiskesuppe. Det skal være 400 g Kavli krepseost i suppen, men det fantes ikke i min dagligvarebutikk, så jeg byttet den derfor ut med to tuber rekeost og 0,5 dl ekstra créme fraîche. Det fungerte helt fint, og suppen ble kjempegod.

Fiskesuppe

4 personer

Ingredienser

  • 1 hakket gul løk
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 3 normalt store gulrøtter, grovt revet
  • 6 dl vann
  • 2 fiskebuljongterninger
  • 1 pakke Kavli krepseost (400 g)
  • 2 dl créme fraîche
  • 400 g fisk, hvit eller rød (frossen fisk fungerer også)
  • Salt
  • Cayennepepper
  • Evt. litt dill
  • Evt. 2 dl grønne erter

Slik gjør du

  1. Fres løken og de grovt revne gulrøttene i en kasserolle til de er blanke.
  2. Ha i vannet og legg i buljongterningene.
  3. La det koke i 5-6 minutter.
  4. Legg i osten, créme fraîche og krydder, og la det koke noen minutter til.
  5. Legg i fisken oppdelt i mindre biter. La det hele trekke til fisken er gjennomkokt.
  6. Legg evt. i de grønne ertene og litt dill.
  7. Smak til suppen og spe evt. med litt mer vann.

Server med godt brød.

Kilde: Kokaihop.se

Legg inn en kommentar