
Her er en oppskrift på en enkel og god fiskesuppe. Det skal være 400 g Kavli krepseost i suppen, men det fantes ikke i min dagligvarebutikk, så jeg byttet den derfor ut med to tuber rekeost og 0,5 dl ekstra créme fraîche. Det fungerte helt fint, og suppen ble kjempegod.
Fiskesuppe
4 personer
Ingredienser
- 1 hakket gul løk
- 2 hvitløksfedd, presset
- 3 normalt store gulrøtter, grovt revet
- 6 dl vann
- 2 fiskebuljongterninger
- 1 pakke Kavli krepseost (400 g)
- 2 dl créme fraîche
- 400 g fisk, hvit eller rød (frossen fisk fungerer også)
- Salt
- Cayennepepper
- Evt. litt dill
- Evt. 2 dl grønne erter
Slik gjør du
- Fres løken og de grovt revne gulrøttene i en kasserolle til de er blanke.
- Ha i vannet og legg i buljongterningene.
- La det koke i 5-6 minutter.
- Legg i osten, créme fraîche og krydder, og la det koke noen minutter til.
- Legg i fisken oppdelt i mindre biter. La det hele trekke til fisken er gjennomkokt.
- Legg evt. i de grønne ertene og litt dill.
- Smak til suppen og spe evt. med litt mer vann.
Server med godt brød.
Kilde: Kokaihop.se
