
Her om dagen var det sushi som sto på menyen hjemme hos oss. Mine to eldste barn, Anine og Eivind, hadde lyst på sushi. Og siden de snart står på farten for å dra til sine studiesteder, fant vi ut at et sushi- måltid ville passe fint for en liten farvel-middag. Jeg har ikke laget sushi før, og har aldri visst hvordan den matretten fremstilles. Så denne gangen var det jeg som måtte lære av dem. Sushi viste seg å ikke være så vanskelig å lage selv som jeg hadde trodd, det gikk ganske raskt unna. Her får du oppskriften og fremgangsmåten for hvordan lage sushi hjemme.

Her setter de igang. For å lage sushi trenger du litt ulike ingredienser, se oppskriften nedenfor bildene.


Ingredienser (til 4 – 5 personer)
Agurk – en bit
Avokado – 1/2 til 1
Mango 1/2 til 1
Philadelphia-ost (ca 1/3 pakke)
Syltet ingefær på glass
Wasabi – tube
Ris-eddik og litt sukker
Sushi nori – «papir» av tang
Sushiris 500g
Salmalaks – en hel filet – pakke
Scampi – 1 pk
Sesamfrø
Soyasaus
Bambusmatte
De fleste av disse ingrediensene fås kjøpt i dagligvarebutikker. Vi brukte salmalaks av god kvalitet. Siden sushi er en matrett med rå fisk, er det viktig å legge stor vekt på hygiene gjennom hele matlagingsprosessen.
SLIK GJØR DU:
1. Først må du skylle risen, og la den stå i kaldt vann. Deretter kokes risen og avkjøles. Følg anvisningen på pakken.


2. Risedikk blandes med litt sukker etter anvisningen på flasken, og blandes med risen. Risen er veldig klebrig, og det er litt vanskelig å røre.


3. Laks og agurk, avokado og mango skjæres i tynne strimler. Vi stekte også scampiene på pannen noen minutter.
Se bildene nedenfor hvordan vi laget sushiene.
4. Først laget vi sushiene som har ris ytterst. (Legg et papir med tang på bambusmatten. Press ris utover laget med tang, så tynt du klarer. Dryss på med sesamfrø. Snu så hele papiret. Smør på Philadelphia-ost og ønsket fyll, oppå papiret. Her var det mango, avokado og fisk vi brukte.
5. Rull så det hele sammen så hardt som mulig ved hjelp av bambusmatten.
6. Deretter laget vi de sushiene som har tanglaget ytterst, se bildet nedenfor. Da legges fyllet oppå risen. Vi laget mange ruller med litt forskjellig fyll, for eksempel scampi og agurk og ellers det som du ser på bildet.
7. Avkjøl gjerne rullene litt i kjøleskapet før de deles opp. Ved oppdelingen er det en fordel med en skarp kniv. Sushi serveres med soyasaus, syltet ingefær og wasabi.
Her noen bilder fra matlagingen, og nederst ser du resultatet – et flott og smakfullt sushi-måltid:)!




