
Eplekake med tyttebær
Dette er en kjempegod kake som benytter to av sesongens beste råvarer – epler og tyttebær. Oppskriften kommer opprinnelig fra Tidningen Land i Sverige, hvor den vant førsteplass i en konkurranse om beste eplekakeoppskrift. Siden det er ganske mye smør og egg i røren, trengs ikke ekstra væske.
Hvis du vil bake en stor kake i langpanne (30×40 cm), kan oppskriften dobles.
Oppskrift
- Form: 24 cm diameter
- Ovnstemperatur: 175°C
- Steketid: ca. 40 minutter
Ingredienser
- 150 g smør, romtemperert
- 2 dl sukker
- 3 egg
- 2 dl hvetemel
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1,5 dl tyttebær, ferske eller fryste
- 2 epler
- 2–3 ss perlesukker (eller vanlig sukker)
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Smør og strø en kakeform (24 cm i diameter) med løse kanter.
- Pisk smør og sukker luftig.
- Tilsett eggene – ett om gangen – og visp godt mellom hvert.
- Bland mel, kanel og bakepulver, og rør det inn i røren.
- Bland inn halvparten av tyttebærene.
- Hell røren i formen.
- Kjerne ut eplene og skjær dem i båter. Trykk eplebåtene lett ned i røren.
- Strø over resten av tyttebærene og dryss på perlesukker.
- Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.


