Eplekake med tyttebær

Eplekake med tyttebær

Dette er en kjempegod kake som benytter to av sesongens beste råvarer – epler og tyttebær. Oppskriften kommer opprinnelig fra Tidningen Land i Sverige, hvor den vant førsteplass i en konkurranse om beste eplekakeoppskrift. Siden det er ganske mye smør og egg i røren, trengs ikke ekstra væske.

Hvis du vil bake en stor kake i langpanne (30×40 cm), kan oppskriften dobles.

Oppskrift

  • Form: 24 cm diameter
  • Ovnstemperatur: 175°C
  • Steketid: ca. 40 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør, romtemperert
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl tyttebær, ferske eller fryste
  • 2 epler
  • 2–3 ss perlesukker (eller vanlig sukker)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Smør og strø en kakeform (24 cm i diameter) med løse kanter.
  3. Pisk smør og sukker luftig.
  4. Tilsett eggene – ett om gangen – og visp godt mellom hvert.
  5. Bland mel, kanel og bakepulver, og rør det inn i røren.
  6. Bland inn halvparten av tyttebærene.
  7. Hell røren i formen.
  8. Kjerne ut eplene og skjær dem i båter. Trykk eplebåtene lett ned i røren.
  9. Strø over resten av tyttebærene og dryss på perlesukker.
  10. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
Den ferdige eplekaken – klar til servering.

Legg inn en kommentar