En god kringle til helgen – bakepulverkringle

Jeg har hele denne uken drevet og mimret om 60-tallet, og i dag avslutter jeg temaet med å by på litt typisk 60-tallsbakst. I hvert fall tror jeg at det var mye mer vanlig å bake Bakepulverkringle på 60-tallet enn det er nå. Bakepulverkringle er en utrolig enkel bakst, det er bare å røre sammen deigen i en fei. I tillegg smaker kringlen aldeles kjempegodt nystekt. Kringlen kan også fryses. Bakepulverkringle er et bakverk som absolutt bør frem fra glemselen!

BAKEPULVERKRINGLE

Ingredienser:

  • 150 g margarin
  • 150 g sukker
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • ½ ts kardemomme
  • 1 ½ ss bakepulver
  • 500 g hvetemel
  • 1 dl rosiner

Til toppen:

  • Litt egg til pensling
  • Hakkede mandler
  • Perlesukker

Slik gjør du:

  • Smuldre smøret i melet.
  • Bland i resten av det tørre, og rosinene.
  • Bland i melken og sammenvispet egg.
  • Rør alt godt sammen til alt det tørre er rørt ut (deigen skal være litt klissete).
  • Form deigen til en kringle på en stekeplate med bakepapir. Kanskje du må bruke to spiseskjeer til å forme deigen.
  • Pensle med litt egg og dryss over litt perlesukker og hakkede mandler.
  • Stek kringlen midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter, til kringlen er gyllenbrun og gjennomstekt.

Og når dette skrives har jeg akkurat satt meg ned i sofaen, og skal kose meg med et stykke nybakt bakepulverkringle og en kopp te. Det er fredagskveld, regnet trommer på ruta, og levende lys er tent. Små skumle barn kommer på besøk på løpende bånd, og får gotterier.

En riktig god helg ønsker jeg alle blogg-lesere! 🙂

Bodil 🙂

Legg inn en kommentar