Cookies med tyttebær

Sprø og smakfulle cookies med tyttebær – perfekt til førjulskosen.

Cookies med tyttebær

Her følger en oppskrift på kjempegode og lettlagede tyttebærcookies. Cookiesene passer fint å servere til en kopp te eller et glass gløgg i førjulstiden. Tyttebærene gjør også at kakene er pene å se på.

Oppskrift (ca. 35 stk)

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 3 dl brunt sukker, uraffinert
  • 2 egg
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl fryste tyttebær

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Rør smør og sukker mykt.
  3. Rør inn egg, salt, vaniljesukker og havregryn.
  4. Bland mel og bakepulver sammen.
  5. Rør det tørre inn i røren og form til runde kuler, for eksempel med en teskje.
  6. Legg kulene på et stekebrett dekket med bakepapir, med litt avstand mellom.
  7. Press kakene lett flate og trykk noen tyttebær forsiktig ned i hver cookie.
  8. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
  9. La kakene avkjøles på rist.
Cookies in the making,
Tyttebærcookies klare til steking.
Klare til servering.

Legg inn en kommentar