
Cookies med tyttebær
Her følger en oppskrift på kjempegode og lettlagede tyttebærcookies. Cookiesene passer fint å servere til en kopp te eller et glass gløgg i førjulstiden. Tyttebærene gjør også at kakene er pene å se på.
Oppskrift (ca. 35 stk)
Ingredienser
- 200 g smør
- 3 dl brunt sukker, uraffinert
- 2 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl havregryn
- 3 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 dl fryste tyttebær
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Rør smør og sukker mykt.
- Rør inn egg, salt, vaniljesukker og havregryn.
- Bland mel og bakepulver sammen.
- Rør det tørre inn i røren og form til runde kuler, for eksempel med en teskje.
- Legg kulene på et stekebrett dekket med bakepapir, med litt avstand mellom.
- Press kakene lett flate og trykk noen tyttebær forsiktig ned i hver cookie.
- Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
- La kakene avkjøles på rist.


