Laks sweet chili med koriandersaus

Dette er en god og lettlaget lakserett, med en litt annerledes smak. Sweet chilisausen og sesamtoppingen gjør seg veldig godt til laks, og den litt syrlige koriandersausen gir fin balanse i smaken. Serveres med ris, poteter eller en enkel grønn salat.

Laks Sweet Chili med Koriandersaus

Til 3 – 4 personer

Stekt laks:

  • 600 g laksefilet
  • 1 lime, revet skall
  • 1 ss sesamolje
  • 3/4 dl sweet chilisaus
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 1/2 dl sesamfrø
  • Salt og pepper

Koriandersaus:

  • 1 krukke koriander
  • 2 dl crème fraîche
  • Saften fra 1 lime
  • 1–2 ss fiskesaus

Slik gjør du:

  1. Lag sweet chiliblandingen først. Riv skallet fra limen, og bland det med sesamolje, sweet chilisaus og presset hvitløk. Sett til siden.
  2. Sett ovnen på 225 grader. Skyll og tørk av laksen. Ha på salt og pepper, og legg den på en plate med bakepapir.
  3. Bred sweet chilisausen over laksen og strø deretter over sesamfrøene. Stekes midt i ovnen til laksen har fått en fin farge, ca. 15–20 minutter.
  1. Mens fisken steker, lager du koriandersausen. Hakk korianderbladene fint, og bland dem med crème fraîche og presset limesaft. Ha i fiskesausen. Sett sausen kaldt til den skal brukes.
  2. Server laksen med koriandersausen, nykokte poteter, basmatiris eller en enkel grønn salat.

Legg inn en kommentar