
Dette er en god og lettlaget lakserett, med en litt annerledes smak. Sweet chilisausen og sesamtoppingen gjør seg veldig godt til laks, og den litt syrlige koriandersausen gir fin balanse i smaken. Serveres med ris, poteter eller en enkel grønn salat.
Laks Sweet Chili med Koriandersaus
Til 3 – 4 personer
Stekt laks:
- 600 g laksefilet
- 1 lime, revet skall
- 1 ss sesamolje
- 3/4 dl sweet chilisaus
- 1 hvitløksfedd, presset
- 1/2 dl sesamfrø
- Salt og pepper
Koriandersaus:
- 1 krukke koriander
- 2 dl crème fraîche
- Saften fra 1 lime
- 1–2 ss fiskesaus
Slik gjør du:
- Lag sweet chiliblandingen først. Riv skallet fra limen, og bland det med sesamolje, sweet chilisaus og presset hvitløk. Sett til siden.
- Sett ovnen på 225 grader. Skyll og tørk av laksen. Ha på salt og pepper, og legg den på en plate med bakepapir.
- Bred sweet chilisausen over laksen og strø deretter over sesamfrøene. Stekes midt i ovnen til laksen har fått en fin farge, ca. 15–20 minutter.
- Mens fisken steker, lager du koriandersausen. Hakk korianderbladene fint, og bland dem med crème fraîche og presset limesaft. Ha i fiskesausen. Sett sausen kaldt til den skal brukes.
- Server laksen med koriandersausen, nykokte poteter, basmatiris eller en enkel grønn salat.




