Gode horn

Her er en oppskrift på gode horn, hvis du skulle ha lyst til å unne deg noe ekstra til frokost en dag.

HORN

8 store eller 12 små

2,5 dl lunken melk
40 g gjær
50 g smør
1 egg
1/4 ts salt
1/2 ts sukker
400 – 500 g hvetemel

Egg til pensling
Evt. valmuefrø

Rør gjæren ut i den lunkne melken, tilsett det lett smeltede smøret og egget. Salt og sukker blandes i melet som siktes i. Arbeid deigen glatt og sett den til å heve til det dobbelte.

Del deigen i to, kjevl den ut til runde leiver som deles i 8, evt. 12, spisser. Rull fra den brede siden og form til horn som legges på smurt plate og hever i 10 minutter.

Pensle med egg, strø evt. med valmuefrø og stek dem i ovnen ved 225 grader i 12 minutter.

2 Comments

  1. Hei igjen! Horn er supergodt på mange måter, godt til frokost, middag v/suppe,gryteretter etc. Som kaffemat og kvelds. Med fyll som ost og skinke eller sjokolade. Mmmmmmm. Jeg ville bare ønske deg en GOD HELG!

Legg inn en kommentar