
Her er en oppskrift på frokostterte med egg, en litt annerledes og god frokostrett. Terten lages med bunn av ferdigkjøpt butterdeig og fylles med grønnsaker, skinke, ost og egg. Den kan serveres både varm og kald.
FROKOSTTERTE MED EGG
Du trenger – til 2 personer:
- 1 plate med butterdeig
Fyll etter ønske:
Jeg brukte:
- Philadelphia-ost – noen teskjeer i bunnen
- 4 skiver kokt, røkt skinke, hakket opp
- 1 vårløk, hakket
- 1/2 tomat i små skiver
- 2 egg
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kjevle butterdeigen til et rektangel, så stort som mulig.
- Legg det på en bakepapirkledd plate.
- Brett inn kantene, prikk med en gaffel, og stek i 10–15 minutter på 200 grader.
- Ha Philadelfiaost i den forstekte bunnen.
- Strø over vårløk, kokt skinke og små skiver av tomat.
- Lag et lite «hull» i fyllet på hver side og knekk egg oppi (2 stk).
- Stek i ytterligere 10–15 minutter til terten er gylden.
Alternativt fyll:
- 4 striper bacon
- 3 kokte grønne asparges
- 1 ts olivenolje
- 1/2 dl matfløte
- 2 ss parmesan – røres sammen og has i bunnen
- 1 ss friske krydderurter – f.eks. basilikum
- 2 egg
- Salt og pepper
Ovn: 200 grader – totalt ca. 25 minutter.
