Bakt potet – vegetar

Her er en oppskrift på en enkel og lettlaget rett uten kjøtt.

BAKT POTET – VEGETAR

1 stor potet per person, eller to små

Potetene vaskes godt og pakkes i aluminiumsfolie. Bakes i 60 til 80 minutter på 200-225 grader.

Fyll – to porsjoner:

  • En liten boks mais
  • 1 paprika i små terninger
  • 150 – 200 gram fersk sopp, i skiver, stekes
  • Krydres godt med salt og pepper

Hvitløksmør

  • 4 – 5 ss smør/margarin
  • Litt tørkede krydderurter, eller fersk
  • 2 fedd hvitløk, presset

Rør smør/margarin sammen med hvitløk og krydderurter til det blir mykt. Form smørmassen til en kule. Legg smøret i kjøleskapet til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.

Dressing

Et beger kesam blandet med hvitløksdipp (Maarud) (dette er rikelig til to poteter, så det blir litt til overs).

Lag et kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg. Fyll den med fyllet, og topp med hvitløkssmør og dressing, eller server fyllet ved siden av.

Tips: Hvis du vil legge til mer protein, så er bønnestuing et godt alternativ. Det kan du f.eks. finne i tacohyllen i butikken.

Legg inn en kommentar