Fransk løksuppe er vel en av de enkleste og rimeligste rettene som finnes. Likevel smaker retten kjempegodt, og suppen passer fint å servere som en lunsj, som forrett, eller som en enkel kveldsrett.

FRANSK LØKSUPPE

Ingredienser

  • 5 stk løk
  • 5 båt hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stilk frisk timian, eller 1 ts tørket
  • 1 ts sukker
  • 4 skiver brød
  • 2 dl revet hvitost
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær løken i tynne skiver. Varm opp oljen på middels varme i en kjele. Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.

Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Sett ovnen på 225 °C. Hell suppen i fire suppeskåler som er ildfaste. Legg på brødskivene og fordel ost over.

Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med litt hakket frisk timian ved servering.

Har du ikke ildfaste suppetallerkener, kan du steke ostesmørbrød i ovnen til osten har smeltet og tatt farge, og legge på toppen av hver suppetallerken.

Suppen serveres rykende varm.

Kilde oppskrift: Frukt.no

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar