
Her en oppskrift på en god thai rød curry kyllinggryte. Kyllinggryten er lettlaget, og den har en sterk og spennende smak.
Thai rød curry med kylling og grønnsaker.
1 ss. vegetabilsk olje
3 ss. rød karripasta
2 små pakker sukkererter – (gjerne delt i to)
2 små løk i tynne skiver
1 rød paprika i tynne skiver
1 boks kokosmelk (400 g)
6 limeblader (magrut eller kaffir lime, valgfritt) ( kan til nød erstattes – se nedenfor)
1 ss. lys brunt sukker
500 g kyllingbryst, skåret i små strimler
1 kopp (ca 2 dl) løst pakket Thai basilikum (eller vanlig basilikum, revet i små biter)
2 ss. fiskesaus
1,5 ss fersk presset saft fra lime
Salt.
Slik gjør du:
Varm oljen i en kjele over middels varme. Tilsett karripasta og la den steke med i ca 20 sekunder. Ta kjelen av av varmen og rør inn sukkerertene, løk og paprika. La det surre litt over svak varme. Tilsett kokosmelk, limeblader og sukker.
Legg kyllingen og kok den sammen med grønnsakene til alt er gjennomkokt, ca 10 minutter, eller litt mer. Rør inn basilikum, fiskesaus og limesaft. La retten hvile i 5 minutter. Smak evt til med litt mer fiskesaus eller salt.
Tips: Hvis du ikke får tak i limeblader, kan disse byttes ut med skall av en revet lime.

