
Her følger oppskrift på Taco vegetar. Tacosausen består av grønnsaker, kikerter og tacokrydder som først er kokt mørt, og deretter kjørt til en jevn røre med en stavmikser. I denne røren er det tilsatt røde bønner og litt hakkede nøtter. Tacoene serveres med hjemmelaget guacamole og rømme.
TACO VEGETAR
Til 4 – 5 personer.
Tacosaus:
- 1 – 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, presset
- 2 stilker stangselleri, i små terninger
- 1 liten rødløk, hakket
- 1 boks kikerter (f.eks. Go Green)
- 1 paprika, delt i små terninger
- 1 liten gul løk, hakket
- 1 gulrot, delt i små terninger
- 1 boks hakkede tomater
- 1 pose tacokrydder
- 1 liten boks chilibønner eller kidneybønner
- Evt. en neve hakkede nøtter (kan sløyfes)
- Evt. hakket koriander oppå
- Rømme
- 1 pakke tacoskjell
Slik gjør du:
- Del grønnsakene i små biter.
- Varm olje i en kjele, ha i grønnsaker og hvitløk og la alt surre et minutt eller to på svak varme.
- Ha i tacokrydderet og la det surre litt med.
- Hell over tomatene og ha i kikertene (skylt godt før bruk).
- Kok på svak varme til alt er mørt, ca. 20 minutter (ha evt. i litt vann).
- Mos til en glatt saus med stavmikseren (kan sløyfes, men gir en fastere saus).
- Smak til med salt og pepper (og evt. et ørlite dryss brunt sukker).
- Ha i de røde bønnene og evt. hakkede nøtter.

Guacamole:
- 1 avokado, moset
- 1 fedd revet hvitløk
- Evt. saft fra en halv sitron
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Mos avokadoen.
- Bland inn hvitløk og evt. saft fra sitron.
- Smak til med salt og pepper.

Tacoskjellene fylles med bønnerøren og serveres med guacamole og rømme. Hakket koriander strøs oppå.