Taco vegetar

Her følger oppskrift på Taco vegetar. Tacosausen består av grønnsaker, kikerter og tacokrydder som først er kokt mørt, og deretter kjørt til en jevn røre med en stavmikser. I denne røren er det tilsatt røde bønner og litt hakkede nøtter. Tacoene serveres med hjemmelaget guacamole og rømme.

TACO VEGETAR
Til 4 – 5 personer.

Tacosaus:

  • 1 – 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 2 stilker stangselleri, i små terninger
  • 1 liten rødløk, hakket
  • 1 boks kikerter (f.eks. Go Green)
  • 1 paprika, delt i små terninger
  • 1 liten gul løk, hakket
  • 1 gulrot, delt i små terninger
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 liten boks chilibønner eller kidneybønner
  • Evt. en neve hakkede nøtter (kan sløyfes)
  • Evt. hakket koriander oppå
  • Rømme
  • 1 pakke tacoskjell

Slik gjør du:

  • Del grønnsakene i små biter.
  • Varm olje i en kjele, ha i grønnsaker og hvitløk og la alt surre et minutt eller to på svak varme.
  • Ha i tacokrydderet og la det surre litt med.
  • Hell over tomatene og ha i kikertene (skylt godt før bruk).
  • Kok på svak varme til alt er mørt, ca. 20 minutter (ha evt. i litt vann).
  • Mos til en glatt saus med stavmikseren (kan sløyfes, men gir en fastere saus).
  • Smak til med salt og pepper (og evt. et ørlite dryss brunt sukker).
  • Ha i de røde bønnene og evt. hakkede nøtter.

Guacamole:

  • 1 avokado, moset
  • 1 fedd revet hvitløk
  • Evt. saft fra en halv sitron
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  • Mos avokadoen.
  • Bland inn hvitløk og evt. saft fra sitron.
  • Smak til med salt og pepper.

Tacoskjellene fylles med bønnerøren og serveres med guacamole og rømme. Hakket koriander strøs oppå.

Legg inn en kommentar