En meny fra et treff i gourmetklubben
Noe som er kjempehyggelig, er å gå i selskaper der gjestene lager maten sammen. Denne formen for selskap tror jeg er i ferd med å bli mer og mer populær. Slike selskaper er på en måte et slags «vinn-vinn» konsept. Den som holder hus slipper å stresse med tidkrevende matlaging, og selskapet blir nesten alltid en suksess når gjestene lager maten sammen. Videre deler man på utgiftene til mat og drikke.
Det gjør ikke noe om kjøkkenet er lite eller ikke tilrettelagt for at flere skal lage mat samtidig. Da gjelder det bare å være litt fleksibel og lage maten etter tur. Det gjør heller ikke noe om man ikke er så superflink til å lage mat, for når man hjelper hverandre, får man vanligvis til selv den mest krevende matretten.
Men for at et slikt selskap skal bli vellykket, er det viktig at noen tar ansvaret for å planlegge måltidet på forhånd og gjøre innkjøpene.
Forrige uke var jeg i et slikt selskap. Vi laget en tre-retters middag sammen, og det ble virkelig et flott og smakfullt måltid – og en veldig hyggelig kveld!
Etter først å ha minglet litt, fordelte vi matlagingsoppgavene mellom oss. Noen fikk ansvaret for forretten, mens andre tok seg av hovedretten. Min oppgave var å bidra til forretten, og den hadde kongekrabbe som hovedingrediens.
Kongekrabbe er ikke en råvare jeg har mye erfaring med, men etter denne kvelden har terskelen for å bruke den blitt mye lavere. Det var slettes ikke så vanskelig som jeg hadde trodd å ta ut kjøttet! Med felles innsats laget vi forretten:
Kongekrabbe på blomkålmos
Oppskriften finner du her:
Kongekrabbe på blomkålmos
Pannestekt torsk med baconsky
Noen andre laget hovedretten, som var Pannestekt torsk med baconsky. Vi brukte denne oppskriften:
Pannestekt torsk med baconsky
Panna Cotta
Til dessert var det Panna Cotta, men den hadde vertinnen gjort litt ferdig på forhånd. Oppskrift her:
Panna Cotta
Etter nesten to timer med matlaging var det klart for å sette seg til bords. Og maten? Den smakte helt fortreffelig! Dette er en meny som absolutt kan anbefales!