
Veggieburger med kikerter og søtpotet
I går var det hamburgerens dag, og her kommer en oppskrift på en vegetarisk hamburgermeny.
Ingredienser – burgere (2-3 personer)
- 1 medium søtpotet
- Ca. 2 dl hermetiske kikerter (skylt og renset)
- 1 egg
- Ca. 75 g mel (3–4 ss)
- 1 + ½ ss røkt paprikapulver (kan byttes ut)
- 1 ts koriander
- 1 ts tørket oregano
- 1–2 ss hakket rød chili (kan sløyfes)
- Litt salt
- Olivenolje til steking
Tilbehør
- 4 hamburgerbrød
- Salat og grønnsaker etter ønske
Ingredienser – dressing
- 2–3 dl gresk yoghurt
- 2 ss tørket oregano
- Saften av en halv sitron
- Salt og pepper
- 1 fedd revet hvitløk
- Evt. 2 ss tahini (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
1. Lag dressingen
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk gjerne en stavmikser for en jevn konsistens. Sett til side.
2. Lag burgerne
- Riv søtpoteten grovt. Ha litt olje i en stekepanne og fres søtpoteten i noen minutter til den blir mør. Avkjøl litt.
- Ha søtpoteten i en bolle sammen med kikerter, egg, mel, krydder og eventuelt chili. Bruk stavmikser til å lage en jevn røre. Hvis blandingen virker løs, tilsett litt mer kikerter.
- Smak til med salt og krydder.
- Form burgerne med en skje og legg dem på et bakepapir.
- Stek burgerne i olje på middels varme, ca. 2–3 minutter på hver side.
3. Servering
Server burgerne i hamburgerbrød med salat, grønnsaker og yoghurtdressing. For ekstra godt tilbehør, server med ovnstekte potetbåter.




Tips!
Det går også an å bruke rå søtpotet i burgeren. Da er det viktig å tilsette salt helt til slutt, ellers vil vannet i søtpoteten trekke ut under steking.
