Veggieburger med kikerter og søtpotet


Veggieburger med kikerter og søtpotet

I går var det hamburgerens dag, og her kommer en oppskrift på en vegetarisk hamburgermeny.

Ingredienser – burgere (2-3 personer)

  • 1 medium søtpotet
  • Ca. 2 dl hermetiske kikerter (skylt og renset)
  • 1 egg
  • Ca. 75 g mel (3–4 ss)
  • 1 + ½ ss røkt paprikapulver (kan byttes ut)
  • 1 ts koriander
  • 1 ts tørket oregano
  • 1–2 ss hakket rød chili (kan sløyfes)
  • Litt salt
  • Olivenolje til steking

Tilbehør

  • 4 hamburgerbrød
  • Salat og grønnsaker etter ønske

Ingredienser – dressing

  • 2–3 dl gresk yoghurt
  • 2 ss tørket oregano
  • Saften av en halv sitron
  • Salt og pepper
  • 1 fedd revet hvitløk
  • Evt. 2 ss tahini (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

1. Lag dressingen

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk gjerne en stavmikser for en jevn konsistens. Sett til side.

2. Lag burgerne

  1. Riv søtpoteten grovt. Ha litt olje i en stekepanne og fres søtpoteten i noen minutter til den blir mør. Avkjøl litt.
  2. Ha søtpoteten i en bolle sammen med kikerter, egg, mel, krydder og eventuelt chili. Bruk stavmikser til å lage en jevn røre. Hvis blandingen virker løs, tilsett litt mer kikerter.
  3. Smak til med salt og krydder.
  4. Form burgerne med en skje og legg dem på et bakepapir.
  5. Stek burgerne i olje på middels varme, ca. 2–3 minutter på hver side.

3. Servering

Server burgerne i hamburgerbrød med salat, grønnsaker og yoghurtdressing. For ekstra godt tilbehør, server med ovnstekte potetbåter.

Alle ingrediensene (med unntak av sitronen) blandes til en jevn røre med stavmikser.
Stekes i pannen på begge sider.
Hjemmelagede hamburgerbrød smaker godt til.
Oppskriften rekker til 3-4 burgere.

Tips!

Det går også an å bruke rå søtpotet i burgeren. Da er det viktig å tilsette salt helt til slutt, ellers vil vannet i søtpoteten trekke ut under steking.

Vel bekomme! Veggieburgeren er servert.

Legg inn en kommentar