Meny med ostepai og tapas

Processed with VSCOcam with a1 preset

Dette er en liten meny som det passer å severe når du har venninneklubben eller foreningen på besøk, eller som en fredagsmeny. Det er en servering som det ikke tar så lang tid å lage. Menyen består av:

– Ostepai med vårløk, fetaost og cherrytomater (oppskrift nedenfor)

– Diverse tapas; soltørkede tomater i olje, oliven(ulike typer) i olje, og grønnsaker i olje. Fra dagligvarebutikken.

– Ferdigkjøpt salat. Fra dagligvarebutikken

– Fat med spekeskinke, mancegoost og cherrytomater

Til dessert til denne menyen serverte jeg brownies (også de ferdigkjøpt) med jordbær til. Kaffe og te.

Her følger oppskriften på ostepaien:

Ostepai med vårløk, fetaost og cherrytomater

Til 4 – 5 personer. Form 20×30.

4 plater ferdigkjøpt butterdeig
6 – stilker med vårløk
1, 5 pakke med marinert fetaost (se bildet nedenfor)
200 g cherrytomater, delt i to
5 egg
4 dl melk
1 dl parmesanost
3 dl revet gulost.

SLIK GJØR DU

1. La først butterdeigplatene tine noen minutter på kjøkkenbenken. Legg de deretter ved siden av hverandre til en firkant, og kjevle de sammen til en stor deig som passer til formen.

2. Legg deigen i formen slik at den også dekker kantene, og prikk den med en gaffel. Forstek paiskallet i 10 minutter på 200 grader. Ta deretter formen ut av ovnen.

3. Fyll paiskallet med oppkuttet vårløk, fetaost i terninger og cherrytomater delt i to. Strø over den revne osten.

4. Bland egg og melk godt, krydre med litt salt og pepper, og slå blandingen over grønnsakene og osten.

5. Stek paien på 200 grader i 25 minutter.

6. Server paien med salat og tapasene i skåler/fat ved siden av.

Legg inn en kommentar