Vegetariske quesadilla med avokadosalat og dipp


Her følger oppskrift på en god og enkel vegetarrett.

Vegetariske quesadilla med avokadosalat og dipp

2 – 3 personer

Ingredienser

  • 1 dl paprika
  • 1 dl rødløk
  • 2 dl sopp
  • 1,5 dl squash
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Ca. 2,5 dl revet cheddar eller annen ost
  • 4 store tacolumper (den største typen)

Fremgangsmåte

  1. Del grønnsakene i små biter. Varm oljen i en stekepanne, ha i grønnsakene, og la dem surre på svak varme til de er møre, ca. 7 minutter. Krydre godt med salt og pepper. Ta grønnsakene ut av stekepannen og ha dem i en bolle.
  2. Smør stekepannen med litt olivenolje med en pensel. Ha en tacolumpe i pannen. Dryss over 1/4 av osten, legg deretter på halvparten av grønnsakene, og så 1/4 av osten igjen.
  3. Legg en tacolumpe oppå og press godt sammen. La quesadillaen steke til den ene siden er gylden, 2–4 minutter. Press sammen igjen med en stekespade.
  4. Snu quesadillaen forsiktig og stek den andre siden gyllen. Del quesadillaen i fire med en pizzakutter.

Servering

Server med en enkel avokadosalat laget av:

  • 1 moden avokado
  • 2 tomater (delt i terninger)
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 ts olivenolje

Til dipp: Bland 1,5 dl lettrømme med dipmix (pulver) etter ønske.

Begynn med å lage avokadosalaten og rive osten.
Lag dippen ved å blande dipp-pulver med lettrømme.
Stek grønnsakene til de blir møre.
Legg tacolumpen i pannen. Legg på grønnsaker og ost. Legg en lumpe oppå. Stek noen minutter.
Snu når den er pent brun på undersiden og stek på den andre siden. Sjekk at alt er godt gjennomstekt.
Del quesadillaen i fire biter og server med avokadosalat og dipp.

Bon appétit!

Legg inn en kommentar