Shepherd’s Pie – vegetar


Vegetarisk Shepherd’s Pie med Quorn

Denne vegetarretten har quorn som hovedingrediens.

Hvis du ikke vet hva quorn er, så er det en vegetarisk kjøtterstatning som både smaker og har tekstur som kjøtt. Quorn er basert på mykoprotein, et næringsrikt medlem av soppfamilien. Den finnes i frysedisken hos velassorterte butikker som Meny, Ica og Mega, og kommer i forskjellige varianter som filét, biter og farse.

Hvis du ønsker å redusere kjøttforbruket av hensyn til klima og miljø, er quorn et godt alternativ. Carbon footprint fra quornfarse er hele 70 % lavere enn for biff.

Ingredienser (4 personer)

Quorn-røre:

  • 350 g quornfarse
  • 1 ss olivenolje
  • 1 middels stor rødløk, hakket
  • 1 middels stor gulrot, delt i små terninger
  • 100 g frosne erter
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss vegetarisk Worcestershiresaus (kan sløyfes)
  • 2 ss soyasaus
  • Pepper og eventuelt mer salt (smak til)
  • 1 1/2 ss maizenamel blandet i 0,5 dl vann (til å jevne sausen)

Potetmos:

  • 700 g poteter, skrelt og delt i små terninger
  • 225 g pastinakk, skrelt og delt i terninger
  • 1 til 2 dl melk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kok poteter og pastinakk til de er møre. Mos med et moseapparat og bland inn melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Varm olivenolje i en stekepanne. Fres løk og gulrot til det er mørt.
  4. Tilsett quorn (kan tas rett fra fryseren) og stek som vanlig kjøttdeig.
  5. Ha i buljong, tomatpuré, Worcestershiresaus, soyasaus og krydder.
  6. Bland ut maizena i vann og rør inn i gryten. Kok til sausen tykner. Tilsett ertene.
  7. Ha quorn-røren i en liten ildfast form og bre potetmosen over.
  8. Stek i ovnen i 20 minutter til potetmosen har fått en lett gyllen skorpe.
  9. Server med en frisk salat.

Skrell potetene og pastinakken og kok de møte i lettsaltet vann.
Her er noen av ingrediensene i retten.
Fres gulrot og rødløk i en stekepanne.
Tilsett quorn og stek som vanlig kjøttdeig. Rør ut maizena i vann og tilsett sammen med tomatpuré og Worcestershiresaus. Kok til røren tykner. Tilsett ertene til slutt.
Mos poteter og pastinakk til potetmos. Tilsett melk og smak til med salt og pepper.
Bre potetmosen over quorn-røren.
Bon appétit!

Legg inn en kommentar