En god vegetarmeny

Av og til er det fint å by sine gjester på en ordentlig god vegetarmeny. Denne menyen, som jeg legger ut her, slo godt an da jeg serverte den for en tid tilbake. Menyen passer fint å servere til et lite selskap, eller den kan også serveres som en liten vegetarbuffet (hvis du øker oppskriften).

Menyen består av:

  • Stekt halloumi (kypriotisk ost) servert med stekte cherrytomater og pesto.
  • Hummus (kikertrøre)
  • Auberginemos
  • Tabbouleh (libanesisk salat)

Focaccia-brød passer også utmerket til. Menyen er beregnet til 3 – 4 personer.

Hummus

  • 200 g hermetiske kikerter
  • 1 ss tahini
  • 2 hvitløksfedd, revet
  • 2 ss olivenolje
  • 1-2 ss hakket soltørket tomat
  • 1/2 ts spisskummen
  • 2 – 3 ss sitronsaft
  • 6 ss vann
  • Litt salt

Slik gjør du:

  1. Skyll de hermetiske kikertene i vann, og ha dem i en bolle.
  2. Bland i resten av ingrediensene, og kjør alt med stavmikser til en glatt røre.
  3. Smak til med salt og mer sitron hvis det trengs.
  4. Hvis røren blir for tykk, ha i litt mer vann.
  5. Ringle over litt olivenolje ved servering.

Pesto

  • 1 fedd hvitløk
  • 5 ss pinjekjerner
  • 1 potte basilikum
  • 75 g parmesan
  • 0,5 dl olje – eller litt mer hvis du ønsker
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme.
  2. Rør rundt til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.
  3. Ha alle ingrediensene i en bolle.
  4. Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin og kjør til en glatt røre.
  5. Ha eventuelt i mer olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Auberginemos

  • 1 stor aubergine
  • Saft av en halv sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • Salt etter smak

Slik gjør du:

  1. Vask auberginen og del den i to.
  2. Bak den i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til den er bløt.
  3. Ta auberginen ut av ovnen og la den avkjøles.
  4. Skrap ut kjøttet med en skje, og ha det i en bolle.
  5. Bland inn sitron, olivenolje og hvitløk, og kjør med en stavmikser til en mos.
  6. Eventuelt kan røren moses med en gaffel.
  7. Sett i kjøleskapet før servering.

Stekt halloumi

Halloumi er en ost som opprinnelig kommer fra Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk, men i dag lages den også av geite- eller kumelk. Det som er fint med osten er at den egner seg utmerket til grilling og steking.

  • 1 pakke halloumi (holder til 2 – 3 personer i denne menyen)

Slik gjør du:

  1. Del osten opp i skiver på ca. 1 cm.
  2. Stek osten i en tørr teflonpanne i 2 – 3 minutter på hver side.
  3. Følg med hele tiden – det går fort til osten blir brun.
  4. Har du ikke teflonpanne, steker du på vanlig måte i pannen.
  5. Stek også noen cherrytomater sammen med osten.
  6. Ringle over pesto ved servering.

Tabbouleh

  • 200 g couscousgryn
  • 2,5 dl vann
  • 1/2 agurk, i terninger
  • 2 små tomater, i terninger
  • 1 liten løk
  • Saften av en presset sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 bunt hakket persille, eller bladpersille
  • Noen spiseskjeer hakket mynte eller koriander
  • Salt

Slik gjør du:

  1. Lag couscous etter anvisningen på pakken.
  2. Bland inn alle ingrediensene.
  3. Sett kaldt i kjøleskapet en stund.
  4. Rør rundt før servering.

Da var maten servert. Bon appétit!

Legg inn en kommentar