Stekt halloumi (kypriotisk ost), hummus, (kikertrøre), aubergineost, Tabouleh

Av og til er det fint å by sine gjester på en ordentlig god vegetarmeny. Denne menyen, som jeg legger ut her, slo godt an da jeg serverte den for en tid tilbake. Menyen passer fint å servere til et lite selskap, eller den kan også serveres som en liten vegetarbuffet (hvis du øker oppskriften).

Menyen består av:

  • Stekt halloumi (kypriotisk ost) servert med stekte cherrytomater og pesto.
  • Hummus (kikertrøre)
  • Auberginemos
  • Tabbouleh (libanesisk salat)

Focaccia-brød passer også utmerket til. Menyen er beregnet til 3 – 4 personer.

Hummus

  • 200 g hermetiske kikerter
  • 1 ss tahini
  • 2 hvitløksfedd, revet
  • 2 ss olivenolje
  • 1-2 ss hakket soltørket tomat
  • 1/2 ts spisskummen
  • 2 – 3 ss sitronsaft
  • 6 ss vann
  • Litt salt

Slik gjør du:

  1. Skyll de hermetiske kikertene i vann, og ha dem i en bolle.
  2. Bland i resten av ingrediensene, og kjør alt med stavmikser til en glatt røre.
  3. Smak til med salt og mer sitron hvis det trengs.
  4. Hvis røren blir for tykk, ha i litt mer vann.
  5. Ringle over litt olivenolje ved servering.

Pesto

  • 1 fedd hvitløk
  • 5 ss pinjekjerner
  • 1 potte basilikum
  • 75 g parmesan
  • 0,5 dl olje – eller litt mer hvis du ønsker
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme.
  2. Rør rundt til de begynner å gi fra seg litt lukt og får litt farge.
  3. Ha alle ingrediensene i en bolle.
  4. Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin og kjør til en glatt røre.
  5. Ha eventuelt i mer olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Auberginemos

  • 1 stor aubergine
  • Saft av en halv sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • Salt etter smak

Slik gjør du:

  1. Vask auberginen og del den i to.
  2. Bak den i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til den er bløt.
  3. Ta auberginen ut av ovnen og la den avkjøles.
  4. Skrap ut kjøttet med en skje, og ha det i en bolle.
  5. Bland inn sitron, olivenolje og hvitløk, og kjør med en stavmikser til en mos.
  6. Eventuelt kan røren moses med en gaffel.
  7. Sett i kjøleskapet før servering.

Stekt halloumi

Halloumi er en ost som opprinnelig kommer fra Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk, men i dag lages den også av geite- eller kumelk. Det som er fint med osten er at den egner seg utmerket til grilling og steking.

  • 1 pakke halloumi (holder til 2 – 3 personer i denne menyen)

Slik gjør du:

  1. Del osten opp i skiver på ca. 1 cm.
  2. Stek osten i en tørr teflonpanne i 2 – 3 minutter på hver side.
  3. Følg med hele tiden – det går fort til osten blir brun.
  4. Har du ikke teflonpanne, steker du på vanlig måte i pannen.
  5. Stek også noen cherrytomater sammen med osten.
  6. Ringle over pesto ved servering.

Tabbouleh

  • 200 g couscousgryn
  • 2,5 dl vann
  • 1/2 agurk, i terninger
  • 2 små tomater, i terninger
  • 1 liten løk
  • Saften av en presset sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 bunt hakket persille, eller bladpersille
  • Noen spiseskjeer hakket mynte eller koriander
  • Salt

Slik gjør du:

  1. Lag couscous etter anvisningen på pakken.
  2. Bland inn alle ingrediensene.
  3. Sett kaldt i kjøleskapet en stund.
  4. Rør rundt før servering.

Da var maten servert. Bon appétit!

Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar