Her følger en oppskrift som har quorn som hovedingrediens. Hvis du ikke vet hva quorn er, så er det en kjøtterstatning som er et alternativ til kjøtt og kylling. Det er egentlig et proteinrikt medlem av soppfamilien. Du finner det i frysedisken i dagligvarebutikken.

Til 3–4 personer
Dette trenger du:
- 2 quorn-fileter per person
- 2–3 store søtpoteter
- Salt og pepper
Marinade:
- 2 fedd hvitløk, revet
- 4 ss presset sitron
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss soyasaus
- 4 ss HP-saus
- 1 ss tomatpuré eller ketchup
- 1 ts chiliflak
- En liten bit rød chili, frøene fjernet og delt i små biter
Yoghurtsaus:
- 3 dl gresk yoghurt
- 1/2 agurk, revet
- 1/2 eple i terninger
- 2–3 ss hermetisk mais
- 1 fedd revet hvitløk
- Salt og pepper etter smak
- Frisk koriander
Slik gjør du:
- Lag marinaden: Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.

- Putt quornfiletene i en plastpose og hell marinaden over.

- Knyt igjen posen og la filetene marinere i én til to timer.

- Lag yoghurtsausen: Bland sammen ingrediensene til yoghurtsausen og kutt opp grønnsakene.

- Smak til med salt og pepper, og drypp litt olivenolje over. Strø over koriander.

- Skrell søtpotetene og skjær dem i staver.
- Legg søtpotetene i en form, krydre godt med salt, pepper og litt olivenolje.
- Stek på 200 grader i 10 minutter.

- Ta formen ut av ovnen, legg de marinerte quorn-filetene oppå.
- Skru ned varmen til 180 grader og stek videre i 20 minutter.
