Vegetar enchiladas

Her en oppskrift på kjempegode vegetarenchiladas. De er fylt med en spicy bønneblanding og stekte krydrede grønnsaker. Her har jeg også laget enchiladasausen selv. Hvis du ikke har tid til det, kan den erstattes med tilsvarende mengde med vanlig salsa (ca. 2 glass).

Vegetar enchiladas

Til 4 personer.
Stekes i en ildfast form i 20 minutter på 200 grader.

Ingredienser:

  • 1 pakke fullkorntortillas (8 stk)
  • 2 ss olivenolje til å steke tortillasene i

Til fyllet:

  • 1 ss olivenolje
  • 1 pakke bønnemix fra Go Green
  • 3 – 4 ss HP-saus
  • 1 liten ts sennepspulver (kan erstattes med chiliflak)
  • 2 ts brunt sukker
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 2 paprika, f.eks. en gul og en grønn, skåret i strimler
  • 1 liten squash – i terninger
  • 1 rødløk, i strimler
  • 10 – 15 aromasopp (eller champignon) i skiver
  • 3 dl ost med sterk smak (jeg brukte Red Leicester)

Oppå enchiladasene etter steking:

  • Vårløk
  • Hakket frisk koriander

Salat, rømme og evt. ris og tortillachips ved servering.

Hjemmelaget enchiladasaus:

  • 2 ss olivenolje
  • 3 ts chiliflak
  • 1 ts oregano
  • 1 ts spisskummen
  • 1 boks tomater, gjerne cherrytomater
  • 3 ts minced garlic (Blue Dragon) (kan erstattes av 1 ts løkpulver og 1 ts hvitløkspulver)
  • 2 ss hvetemel
  • 1 grønnsaksbuljongterning (liten), eller 1 ts pulver
  • 2,5 dl vann
  • 1/2 – 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 – 2 ss brunt sukker

Slik gjør du:

  • Lag enchiladasausen: Varm olivenoljen i en gryte. Ha i chiliflak, oregano og spisskummen, og la krydderet frese litt i oljen. Tilsett tomatene og la sausen småkoke. Rør hvetemelet ut i vannet og bland det i sausen. Kjør sausen glatt med stavmikser, tilsett buljong, minced garlic og brunt sukker. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer krydder. La sausen småkoke noen minutter.
  • Stek bønnene: Varm 1 ss olivenolje i en stekepanne, tilsett bønnene og la dem frese i oljen i et par minutter. Ha i HP-saus, vann, sennepspulver og sukker. La alt småkoke til vannet har kokt inn. Ha bønneblandingen i en bolle.
  • Stek grønnsakene: Varm oljen i en stekepanne og stek grønnsakene hver for seg til de er møre, ca. 2 – 3 minutter. Krydre godt med salt og pepper.
  • Stek tortillas: Varm olivenoljen i en panne og stek tortillalumpene på hver side til de er gyldne. Legg dem på et fat.
  • Monter enchiladasene: Dypp først hele tortillalumpen i enchiladasausen, slik at den blir helt dekket. Legg deretter litt av grønnsaksblandingen og bønneblandingen på lumpen, og litt ost på toppen. Rull sammen og legg med kanten ned i en ildfast form. Gjenta med resten av tortillasene.
  • Dryss ost over de ferdig monterte enchiladasene i formen, og hell over resten av enchiladasausen.
  • Stek i 20 minutter på 200 grader, til de er gyldne.
  • Dryss over koriander og vårløk ved servering, og gjerne en klatt crème fraîche.
  • Server med salat og evt. tortillachips.

(På bildene er oppskriften halvert.)

Legg inn en kommentar