Gnocchi med saus av butternutgresskar

Gnocchi med saus av butternutgresskar

Akkurat nå er det høysesong for gresskar, og her følger oppskrift på en rett hvor hovedingrediensen er butternutgresskar. Butternutgresskar kalles også flaskegresskar. Fargen er gul og fasongen minner om en flaske. Butternutgresskar passer fint til matlaging, og kan brukes både i middagsretter og bakst.

En smakfull pastarett med butternutgresskar.

Ingredienser

Gnocchi

  • 500 g poteter, nykokte
  • 4 dl hvetemel
  • 1 egg, pisket
  • 1 ts salt
  • Nykvernet pepper

Saus med butternutgresskar

  • 400 g butternutgresskar, skrelt, frøene fjernet og delt i terninger
  • 0,5 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 1 neve spinat, hakket
  • 1-2 fedd revet hvitløk
  • Salt og nykvernet pepper
  • Evt. en klatt smør for fyldigere smak

Topping

  • 1 dl revet parmesanost
  • 1 dl hakkede hasselnøtter
  • Frisk basilikum, hakket

Fremgangsmåte

1. Lag gnocchi

  1. Kok potetene og skrell dem etter koking.
  2. Mos potetene til de er uten klumper.
  3. Rør inn mel, egg, salt og pepper. Bland til en smidig deig og legg den på en melet flate.
  4. Del deigen i fire og rull den til lengder ca. 1,5 cm tykke.
  5. Del i små kroketter og press dem lett med en gaffel.
  6. Kok opp vann i en stor kjele og tilsett salt.
  7. Legg gnocchiene i vannet, noen av gangen, og la dem koke i 3-5 minutter. De flyter opp når de er ferdige.
  8. Legg de ferdige gnocchiene på et fat inntil sausen er klar.

2. Lag sausen

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Legg de oppkuttede gresskarterningene på en smurt stekeplate (eller bruk bakepapir).
  3. Krydre med et dryss salt og pepper og ha over litt olivenolje.
  4. Stek i 20-25 minutter til terningene er gyldne.
  5. Ha 2/3 av de stekte gresskarterningene over i en kasserolle.
  6. Tilsett hvitvin og fløte, og kjør blandingen med en stavmikser til en puré.
  7. Smak til sausen med salt, pepper og revet hvitløk.
  8. Gi et oppkok og tilsett eventuelt mer fløte eller hvitvin etter behov.
  9. Rør inn hakket spinat.
  10. Vend inn gnocchien og resten av gresskarterningene, og kok i et par minutter.

3. Servering

  1. Legg gnocchi og saus på tallerkener.
  2. Strø over hakkede hasselnøtter, parmesanost og hakket basilikum.
  3. Alternativt kan du sette frem skåler og la gjestene forsyne seg selv.
Den ferdige retten – klar til servering!

Legg inn en kommentar