Et godt og lettlaget brød

Smakfult brød med rosmarin.

Lettlaget brød med rosmarin

Her følger oppskrift på et godt og lettlaget brød. Brødet er enkelt å bake ved at en bare rører sammen deigen, lar den heve og heller den over på stekeplaten. Den skal ikke knas. Høy temperatur i begynnelsen av steketiden sikrer en sprø og god skorpe. Rosmarin setter en god smak på brødet.

Oppskrift

  • 1 brød
  • Ovnstemperatur: 250°C / 150°C
  • Steketid: 45-50 minutter

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 4 dl vann (37°C)
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 ts rosmarin
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 6-7 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett salt.
  2. Hell lunkent vann (37°C) over gjæren og rør til den er oppløst.
  3. Tilsett resten av ingrediensene.
  4. Rør sammen den løse deigen med en tresleiv, og la den heve under et kjøkkenhåndkle i 1-2 timer.
  5. Smør en bakeplate og hell deigen forsiktig ut på platen. Den skal ikke knas.
  6. La den heve i ca. 30 minutter til, mens ovnen forvarmes til 250°C.
  7. Stek brødet i 15 minutter på nederste rille.
  8. Senke temperaturen til 150°C og stek videre i 30-40 minutter.
  9. Bank lett på brødet når det er ferdigstekt – det skal høres en hul lyd.
  10. Avkjøl brødet på rist.
Nystekt brød:)
Picture of Bodil

Bodil

Hei, og velkommen til min blogg! Her skriver jeg om smått og stort, det som opptar meg og som skaper engasjement. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du vil!

Lyst til å dele dette innlegget?

Legg inn en kommentar