Av og til er det godt med ferskt og varmt brød til frokost. Disse sconesene lager du i en fei, enten med kjøkkenmaskin eller for hånd. Sconesene er fine ved at det verken er sukker eller smør i dem, likevel er de saftige og gode. Deigen lager du mens ovnen blir varm. De skal bare steke en kort stund – og vips! Ferdig!

SCONES
Ca. 16 stk. | Ovn: 250 grader
Ingredienser:
- 6 1/2 – 7 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 2 dl tykk gresk yoghurt (eller matfløte)
- 1 dl vann
Slik gjør du:
- Sett først stekeovnen på 250 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir.
- Bland mel, salt og bakepulver i en bolle.
- Tilsett yoghurt litt etter litt, og vann. Arbeid deigen raskt sammen.
- Hell deigen ut på et melet bakebord, og del i 4 emner.
- Form hvert emne til en flat rund kake med melede hender.
- Legg kakene på stekeplaten. Klem dem utover med hendene.
- Lag et kryss i deigen for å dele i fire deler.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 12 minutter.
- Bryt sconesene fra hverandre. Serveres nystekte.


