Pannekaker fylt med spicy bønnerøre og guacamole – vegetar 

Her følger oppskrift på en god vegetarisk rett som passer fint å servere som middag på en kjøttfri dag, eller som en liten kvelds- eller fredagsrett. Hvis du ønsker glutenfrie pannekaker til retten, anbefaler jeg å lage dem med kikertmel (følg linken).

Pannekaker fylt med spicy bønnerøre og guacamole

Til 4 personer

Ingredienser

  • Ca 2 ss olivenolje
  • 1 rødløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 liten rød chili – hakket (fjern frøene)
  • 2 ts kummin
  • 1 ts koriander
  • 100g fersk sopp, i skiver
  • ½ rød paprika, hakket (fjern frøene)
  • 1 boks svarte (eller røde) bønner (400 g) (skyll dem godt i rennende vann)
  • 1 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater (400g)
  • 1 liten boks hermetiske mais
  • Salt og pepper

Til guacamolen:

  • 1 avocado
  • Saft fra en halv sitron
  • 2 ss yoghurt naturell (eller creme fraiche eller rømme)

Til pannekakerøren:

  • 5 dl melk
  • 4 egg
  • 3 dl mel
  • 1/2 ts salt
  • Smør til steking

Viskes sammen til en glatt og klumpfri røre, for eksempel med en stavmikser eller visp. La røren svelle i en halvtime.

Slik gjør du:

  • Varm 1 ss av oljen i en stekepanne. Ha i løk og hvitløk og la det steke på medium varme i et par minutter. Ha i hakket chili, kummin, koriander, sopp og paprika, og la det surre med et minutt eller to.
  • Ha i bønner, hermetiske tomater og vann. Kok opp og la røren småkoke i 20 til 25 minutter. Ha i litt mer vann om nødvendig. Ha i maisen, og la den koke med en liten stund. Smak til med salt og pepper.
  • Mos avocadoen med en stavmikser, eller en gaffel i en liten bolle. Bland inn sitronsaft og yoghurt og rør til blandingen er glatt. Sett til side.
  • Varm resten av olivenoljen i stekepannen, og stek pannekakene. 1 øse med røren stekes i stekepannen til det bobler, så snus pannekaken og stekes på andre siden. Røren gir 8 – 10 pannekaker. (Du får kanskje et par til overs)
  • Fordel bønnemixen og avocadoen på 8 pannekaker, og server.

Legg inn en kommentar