Proteinrundstykker med cottage cheese, havregryn og frø

Her kommer nok en oppskrift som jeg har lært å lage på helse- og livsstilskurset som jeg går på. (Den første som jeg la ut, på sunne chips av speltlumper,bruk søkefelt,

Oppskriften er på proteinrundstykker, og de er laget av cottage cheese, egg, havregryn og frø. Disse rundstykkene kan du spise med god samvittighet. De er både magre og mettende, og smaker godt. Jeg synes det er særlig bra at rundstykkene lages uten bakepulver og salt. Selv om rundstykkene lages uten bakepulver får de likevel en helt OK konsistens, og det at de ikke er saltet, merkes ikke.

Her følger oppskriften:

PROTEINRUNDSTYKKER MED COTTAGE CHEESE, HAVREGRYN OG FRØ

Uten bakepulver
Ca 16 stk.

1 stor boks cottage cheese (ca 400g)
5 egg
3 dl havregryn
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø

Bland alt godt sammen, og la deigen stå og svelle en stund (15 – 20 minutter). Formes til rundstykker med en skje, og settes på en bakepapirdekket stekeplate.
Stekes på 200 grader i 15 minutter. (Eller litt mer, se kommentar nedenfor).

(På orginaloppskriften står det 15 minutters steketid, men jeg lot rundstykkene stå inne i ovnen 4 – 5 minutter lenger slik at de ble ordentlig brune og sprø oppå. Antar at det kan være litt forskjell på ovner).

Legg inn en kommentar