Pizza med artisjokk – vegetar 

Dette er en veldig god og litt annerledes pizza helt uten kjøtt og tomatsaus. Det er en slags «hvit pizza», og hovedingrediensen må vel sies å være meieriprodukter. Men artisjokkene bidrar like mye til at pizzaen får en kraftig og god smak.

Pizza med artisjokk – vegetar

Til 3 – 4 personer
Steketid: 10 minutter på 250 grader varmluft

Pizzadeig:

  • 1/2 pose tørrgjær
  • Ca. 2 dl væske (blanding av melk og vann). Ta i ørlite til hvis det trengs.
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • Ca. 5 dl hvetemel

Fyll:

  • 1 beger crème fraîche (jeg brukte lett)
  • Revet skall av en sitron
  • 100 g hvitost (jeg brukte en blanding av Norvegia og parmesan, halvparten av hver)
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • Salt og pepper
  • 1/2 pakke mozzarella (ca. 140 g)
  • Oregano (eller basilikum)
  • 1 boks hermetiske artisjokker (ca. 400 g)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 250 grader varmluft.
  2. Lag først deigen. Bland hvetemel, gjær og salt. Bland varmt vann og olje og hell i under omrøring. Elt godt. Deigen settes under et håndkle i ca. 20 min.
  3. Kjevl deigen ut og legg den på et bakepapir i langpanneform.
  4. Bland osten i crème fraîchen, og ha i revet sitronskall og revet hvitløk. Smak til med salt og pepper. Bre blandingen utover deigen.
  5. Legg på mozzarellaen. Slå vannet av artisjokkene og del dem opp. Fordel dem jevnt utover pizzaen. Dryss over oregano.
  6. Stekes i ca. 10 minutter (på 250 grader varmluft). Følg med mot slutten av steketiden, så pizzaen ikke blir brent.
  7. Server pizzaen med en frisk salat.

Legg inn en kommentar