
Dette er en veldig god og litt annerledes pizza helt uten kjøtt og tomatsaus. Det er en slags «hvit pizza», og hovedingrediensen må vel sies å være meieriprodukter. Men artisjokkene bidrar like mye til at pizzaen får en kraftig og god smak.
Pizza med artisjokk – vegetar
Til 3 – 4 personer
Steketid: 10 minutter på 250 grader varmluft
Pizzadeig:
- 1/2 pose tørrgjær
- Ca. 2 dl væske (blanding av melk og vann). Ta i ørlite til hvis det trengs.
- 1 ts salt
- 2 ss olivenolje
- Ca. 5 dl hvetemel
Fyll:
- 1 beger crème fraîche (jeg brukte lett)
- Revet skall av en sitron
- 100 g hvitost (jeg brukte en blanding av Norvegia og parmesan, halvparten av hver)
- 1 fedd hvitløk, revet
- Salt og pepper
- 1/2 pakke mozzarella (ca. 140 g)
- Oregano (eller basilikum)
- 1 boks hermetiske artisjokker (ca. 400 g)
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 250 grader varmluft.
- Lag først deigen. Bland hvetemel, gjær og salt. Bland varmt vann og olje og hell i under omrøring. Elt godt. Deigen settes under et håndkle i ca. 20 min.
- Kjevl deigen ut og legg den på et bakepapir i langpanneform.
- Bland osten i crème fraîchen, og ha i revet sitronskall og revet hvitløk. Smak til med salt og pepper. Bre blandingen utover deigen.
- Legg på mozzarellaen. Slå vannet av artisjokkene og del dem opp. Fordel dem jevnt utover pizzaen. Dryss over oregano.
- Stekes i ca. 10 minutter (på 250 grader varmluft). Følg med mot slutten av steketiden, så pizzaen ikke blir brent.
- Server pizzaen med en frisk salat.




