Hjemmelaget påskegodt

Har du tenkt å prøve deg på å lage hjemmelaget godteri til påske i år? Her kommer et par forslag til godt, lettlaget og (litt) sunt påskegodteri:

MARSIPANEGG
Ingredienser:

  • 150 gram marsipan
  • 50 g mørk sjokolade
  • Strøssel

Jeg kjøpte ferdigfarget marsipan, men det er veldig enkelt å farge marsipan selv også. Bruk i tilfelle pastafarge, som f.eks. fås kjøpt på Jernia. (Dvs. ikke konditorfarge).

Del opp marsipanen i passende biter, og rull til egg. Smelt sjokoladen, og dekk eggets ene halvdel med sjokolade. Rull deretter i strøssel. Sett eggene på et bakepapir for å stivne.

SJOKOLADEKYSS
Ca. 25 stk

  • 250 g sukkefri kokesjokolade (f.eks. søtet med stevia)
  • 1 1/2 dl grovhakkede rosiner
  • 1 1/2 dl grovhakkede nøtter eller mandler
  • 1 dl kokos
  • 1 dl tørket frukt, opphakket (f.eks. fiken eller aprikos)

Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Tilsett frukt og nøtter. Sett med to teskjeer små topper på bakepapir, og la dem stå og avkjøles på et kaldt sted.

Tips: Marsipaneggene kan gjøres litt sunnere ved å lage marsipan selv, som du søter med stevia eller lignende.

Legg inn en kommentar