
Har du tenkt å prøve deg på å lage hjemmelaget godteri til påske i år? Her kommer et par forslag til godt, lettlaget og (litt) sunt påskegodteri:
MARSIPANEGG
Ingredienser:
- 150 gram marsipan
- 50 g mørk sjokolade
- Strøssel
Jeg kjøpte ferdigfarget marsipan, men det er veldig enkelt å farge marsipan selv også. Bruk i tilfelle pastafarge, som f.eks. fås kjøpt på Jernia. (Dvs. ikke konditorfarge).
Del opp marsipanen i passende biter, og rull til egg. Smelt sjokoladen, og dekk eggets ene halvdel med sjokolade. Rull deretter i strøssel. Sett eggene på et bakepapir for å stivne.

SJOKOLADEKYSS
Ca. 25 stk
- 250 g sukkefri kokesjokolade (f.eks. søtet med stevia)
- 1 1/2 dl grovhakkede rosiner
- 1 1/2 dl grovhakkede nøtter eller mandler
- 1 dl kokos
- 1 dl tørket frukt, opphakket (f.eks. fiken eller aprikos)
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad. Tilsett frukt og nøtter. Sett med to teskjeer små topper på bakepapir, og la dem stå og avkjøles på et kaldt sted.
Tips: Marsipaneggene kan gjøres litt sunnere ved å lage marsipan selv, som du søter med stevia eller lignende.