
Hawaiiburger smaker fantastisk godt, og den skiller seg fra andre hamburgere ved å være særlig saftig og smaksfull.
Etter å ha googlet og stått i, har jeg skjønt at ekte Hawaiiburgere skal lages med Teriyakisaus, en slags salt-søt japansk inspirert saus. Og da mener jeg ikke å servere sausen ved siden av eller over, men å bruke Teriyaki som stekemetode. Metoden går ut på å pensle eller dryppe kjøttet med Teriyakisausen mens du steker. Se bildet nedenfor, så forstår du hva jeg mener. Teriyakisausen kan du kjøpe ferdig, men du lager den også lett selv. Se oppskrift nedenfor.
I tillegg må ekte Hawaiiburgere ha grillet ananas, paprika, løkringer og salat.
Hawaiiburgere
Til 2 – 3 personer.
Ingredienser
- 400 g karbonadedeig
- 1 liten gulrot, finrevet
- 2 stilker vårløk, finhakket
- 1 liten ts revet ingefær
- 1 ts soyasaus
- 1 ts sriracha saus (kan utelates eller erstattes med annen krydder)
Tilbehør
- 4 ringer ananas (frisk eller hermetisk)
- 1/2 rød paprika i ringer
- 1/2 rødløk eller annen løk, i ringer
- Olje eller smør til steking
- 4 skiver cheddarost
- Salat
- 4 hamburgerbrød
Slik gjør du
- Bland karbonadedeigen med revet gulrot, ingefær, vårløk og sausene til en jevn deig. Form deretter 4 store hamburgere.
- Stek paprika og løkringene et par minutter i olje til de er myke og grillede. Legg dem til side på et fat og ha folie over for å holde dem varme. Stek så ananasringene på samme måte og legg dem også under folien.
- Varm litt olje i stekepannen og legg hamburgerne i. Stek i 4 – 5 minutter, snu dem, drypp deretter over en god dash teriyakisaus, og legg oppå en skive med cheddar. Stek videre til hamburgeren er helt gjennomstekt.
- Finn frem hamburgerbrødene, og drypp gjerne noen dråper med saus på dem også. Hamburgeren monteres slik i hamburgerbrødet:
- Hamburger
- Ananas
- Løkringer
- Paprikaringer
- Salat
Hamburgerbrød kan kjøpes ferdig eller bakes selv. Jeg bakte selv, og de ble veldig bra. Jeg fulgte denne oppskriften(oppskriften ligger langt ned i det linkede innlegget)
Døgnvill burger – Oppskrift på hamburgerbrød
Teriyakisaus
- 1 dl soyasaus
- 4 ss vann
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ss frisk ingefær
- 2 – 3 ss sukker
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts sesamfrø
- Litt lime til å runde smaken
Slik gjør du
- Bland all væsken sammen i en kjele.
- Ha i finhakket hvitløk og revet ingefær, og kok opp.
- Kok til en sirup-aktig konsistens og la sausen avkjøle.
- Smak underveis, og ha eventuelt i litt mer sukker hvis det trengs.
- Ha i sesamfrø og litt limesaft.
- Sausen kan oppbevares i en flaske i kjøleskap.






